News

Gest iresponsabil al unui turist beat. A încercat să prindă puiul unei ursoaice. Ce a pățit

Continuă atacul urșilor asupra oamenilor în zonele de munte din țară. De această dată, la baza unui astfel de incident a stat un gest iresponsabil al unui turist beat. Acesta încercat să prindă puiul unei ursoaice.
07.07.2022 | 10:00
Gest iresponsabil al unui turist beat A incercat sa prinda puiul unei ursoaice Ce a patit
Un turist beat a încercat să prindă puiul unei ursoaice. Ce a pățit bărbatul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există cazuri în care atacurile urșilor în zonele montane au la bază acțiuni sau gesturi iresponsabile ale oamenilor.

Un turist beat a încercat să prindă puiul unei ursoaice. Ce a pățit bărbatul

Recent, în Covasna, un turist aflat sub influența alcoolului a fost atacat de o ursoaică. Bărbatul a încercat să-i prindă puiul.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost dezvăluit de ministrul mediului, Tanczos Barna, în timpul unei emisiuni. Conform reprezentantului UDMR, în urma acțiunii sale necugetate, bărbatul a fost atacat de ursoaică. Ulterior, același animal a mai atacat două persoane.

”Din păcate, în ultimele trei sau patru zile, în zona Harghita şi Covasna au fost atacuri zilnice.

ADVERTISEMENT

Ieri (n.r. marți), un turist iresponsabil şi sub influenţa alcoolului a fost atacat de urs, după ce a vrut să-i prindă puiul. În Covasna, în aceeaşi localitate, ursul a atacat două persoane la rând”, a spus ministrul mediului, cel care a vorbit despre problema urşilor care ajung în zonele locuite, conform Libertatea.

Ministrul a mai anunțat că Guvernul a pregătit o Ordonanţă care face posibilă intervenţa imediată în cazul urşilor. Acțiunea va fi posibilă şi pentru extravilan, în special în zona stânelor, unde au fost foarte multe probleme şi decese anul trecut.

ADVERTISEMENT

Oficialul Executivului e explicat că în 2023 se va realiza o evaluare a populaţiei de urşi, după 6 ani de pauză.

”Vom estima populaţia, e greu să ştim câţi sunt, însă există o metodologie ştiinţifică, Universtatea din Braşov conduce această evaluare. Putem să luăm apoi şi alte măsuri, nu doar cele preventive”, a afirmat Tanczos, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Tot în Covasna, un cioban a fost atacat și rănit de urs

În urmă cu 3 zile, un cioban din localitatea covăsneană Belin a fost atacat de un urs. Fiara a ucis doi berbeci şi l-a rănit grav pe om.

Deputatul UDMR de Covasna, Konczei Csaba, a publicat această informaţie pe pagina sa de Facebook. Ciobanul a fost transportat la Spitalul Județean Brașov, cu răni serioase în zona capului și la un picior.

ADVERTISEMENT