News

Gest nemaivăzut în Statele Unite ale Americii! Au spălat picioarele afro-americanilor și le-au cerut iertare. Video

09.06.2020 | 23:27
Gest nemaivazut in Statele Unite ale Americii Au spalat picioarele afroamericanilor si leau cerut iertare Video
ADVERTISEMENT

Cetățenii albi din Statele Unite ale Americii au splat picioarele cetățenilor de culoare pentru a le cere iertare, într-un gest nemaivăzut în istoria recentă a SUA.

Gest nemaivăzut în Statele Unite ale Americii. Au spălat picioarele afro-americanilor

Manifestațiile din SUA după uciderea lui George Floyd au atins noi cote nebănuite ale dramatismului, după ce mai mulți cetățeni au decis să le spele picioarele afro-americanilor din comunitate, după modelul lui Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT

Oamenii albi au fost filmați spălând picioarele oamenilor afro-americani, cerându-le iertare pentru sutele de ani de rasism.

Acestui gest s-au alăturat inclusiv polițiștii din comunitate, conform Daily Mail. Modelul urmat a fost cel al lui Iisus Hristos, care a spălat picioarele apostolilor săi. Marșul a fost organizat de membri ai bisericii evanghelice Legacy Chruch Center, după care au ajutat la organizarea unui marș de rugăciune și unitate.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au ținit opt minute și 46 de secunde de tăcere, un moment de reculegere în memoria lui George Floyd, care a durat exact atâta timp cât bărbatul a fost călcat pe gât de poliție.

Posted by Fabiola Doissaint on Saturday, June 6, 2020

Între timp, un bărbat a spus rugăciuni la microfon: „Doamne, îți cer iertare. Am fost atât de plini de ură încât am fost implicați în sclavie”.

ADVERTISEMENT

În același timp, alți oameni plângeau în genunchi. De menționat că nimeni nu a respectat distanțarea socială și nici nu a purtat mască de protecție.

Între timp, în Houston, mii de oameni au asistat la priveghiul lui George Floyd, bărbatul ucis de poliția din Minneapolis.

ADVERTISEMENT

Terrence Floyd, unul dintre frații lui George, crede că moartea fratelui său nu a fost degeaba. „Să vă spun ceva. Dacă cineva i-ar fi spus că trebuie să-și sacrifice viața ca să aducă lumea împreună, știindu-l pe el, știu că ar fi făcut asta”, a explicat bărbatul.

Între timp, protestele din SUA par a se mai fi liniștit, în condițiile în care autoritățile au promis că toți polițiștii implicați în uciderea lui George Floyd vor plăti scump. Mai mult, Poliția americană ar urma să fie reformată din temelii.

ADVERTISEMENT