Gest rar făcut de Zidane! Suma colosală la care a renunţat la Real Madrid

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în La Liga
04/06/2018, 09:07
Gest rar făcut de Zidane! Suma colosală la care a renunţat la Real Madrid GALERIE FOTO
Gest rar făcut de Zidane. A renunţat la 18 milioane euro, pentru că nu mai stăpânea vestiarul la Real Madrid

Zinedine Zidane a fost autorul unui gest rar în fotbal în momentul în care s-a despărţit de Real Madrid. Un gest care demonstrează respectul francezului pentru clubul unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii atât ca antrenor dar şi ca jucător. Zidane mai avea contract pe încă doi ani şi ar mai fi încasat pentru această perioadă câte 9 milioane de euro anual, deci un total de 18 milioane.

La momentul când a decis să îşi anunţe plecarea de pe Santiago Bernabeu Zidane nu a pomenit nici un cuvânt despre bani. Predecesorii săi Rafa Benitez, Carlo Ancelotti sau Fabio Capello nici nu au vrut să audă la momentul separării de Real de nerespectarea contractului până la final din punct de vedere financiar.

Gest rar făcut de Zidane! A procedat la fel şi în 2006

Zidane a simţit că va fi foarte greu să ţină ridicată ştacheta la echipă după trei succese consecutive în Champions League şi s-a temut că ar urma un recul teribil. Cum nu era convins că mai este comandantul potrivit pentru un vestiar cu multe tensiuni a ales varianta cea mai elegantă şi a preferat decât să rămână şi să îşi încaseze banii, chiar şi în cazul în care nu ar mai fi avut rezultate şi ar fi fost dat afară, să nu ajungă să primească recompense facile.

Gest rar făcut de Zidane. Francezul a preferat să plece de la Real Madrid şi să renunţe la o sumă uriaşă. A procedat la fel ca jucător în 2006
Gest rar făcut de Zidane. Francezul a preferat să plece de la Real Madrid şi să renunţe la o sumă uriaşă

Nu este pentru prima dată când Zizou le arată şefilor lui Real imaginea unui om integru, care nu aşteaptă cadouri de la nimeni. Şi în 2006, când s-a retras ca jucător, mai avea un an de contract cu madrilenii, dar a preferat să se oprească, pentru că simţea că nu mai poate da randamentul obişnuit. Englezii de la The Sun au venit cu teoria unui supercontract în Qatar, de 200 de milioane euro pentru patru ani. La Real Zidane a câştigat 9 trofee ca antrenor şi 6 ca jucător

 

Închide ×