Fotbal international

Gest rasist la adresa lui Mo Salah în Premier League: “Musulman nenorocit!”

06.02.2019 | 15:58
Gest rasist la adresa lui Mo Salah in Premier League Musulman nenorocit

Remiza lui Liverpool cu West Ham United a scos în evidență și un eveniment reprobabil petrecut pe terenurile de fotbal. Astfel, fanii gazdelor au făcut un gest rasist la adresa lui Mo Salah. Totul s-a întâmplat în runda cu numărul 25 din Premier League. Pe imaginile filmate cu ajutorul unui telefon mobil se vede clar cum egipteanul a intrat în colimatorului suporterilor în timp ce se îndrepta să execute o lovitură de la colțul terenului.

„Salah, musulman nenorocit” i-au strigat suporterii jucătorului cormoranilor. Poliția și Liga Profesionistă de Fotbal din Anglia investighează acum incidentul și anunță măsuri fără precedent. De altfel, de curând un suporter al londonezilor de la Tottenham a fost interzis pe viață pe stadioane, după ce a aruncat cu o banană în vedeta lui Arsenal, Pierre Emerick Aubameyang în timpul unui meci disputat pe Emirates.

Gest rasist la adresa lui Mo Salah în Premier League. Salah
Mo Salah nu și-a putut ajuta echipa și Liverpool a terminat la egalitate partida cu West Ham United

Gest rasist la adresa lui Mo Salah în Premier League

Și vedeta lui Manchester City, Raheem Sterling s-a aflat în mijlocul unui scandal rasist care a dus la arestarea a nu mai puțin de 4 fani ai celor de la Chelsea, după o altercație petrecută pe Stamford Bridge. Mai mult de atât, luna trecută poliția și liga engleză au demarat o investigație după ce în mediul online a apărut un clip cu fanii lui Millwal cântând o melodie rasistă la adresa suporterilor lui Everton.

„Noi, la West Ham United, avem toleranță zero pentru orice formă de violență sau comportament abuziv. Suntem un club de fotbal sănătos. Indiferent de ani, rasă, religie sau apartenență, de statutul civil, sex sau orientare sexuală, dizabilități etc, toată lumea este bine venită pe London Stadium. Oricine va fi identificat în timp ce comite o infracțiune va fi dat pe mâna Poliției și i se va interzice accesul pe viață pe London Stadium. Nu se acceptă un asemenea comportament pe London Stadium”, a declarat un oficial al celor de la West Ham United.

  • 48 de goluri a marcat Mo Salah pentru cormoranii de la Liverpool