News

Gest șocant al unei tinere din Iași. S-a aruncat de trei ori în lac pentru a-și lua viața, dar nu a reușit

O tânără din Iași s-a aruncat de trei ori în Lacul Ciric pentru a se sinucide, dar nu a reușit și astfel a scăpat cu viață.
28.10.2021 | 19:42
Gest socant al unei tinere din Iasi Sa aruncat de trei ori in lac pentru asi lua viata dar nu a reusit
ADVERTISEMENT

Tânăra a decurs la gestul fatal joi după-amiaza, în timp ce se plimba alături de o prietenă pe marginea Lacului Ciric din Iași. De două ori a încercat să-și ia viața în preajma prietenei sale, aruncându-se în apa adâncă.

Tot de două ori tânăra a fost salvată de amica sa, iar la a treia încercare a fost salvată de un echipaj de pompieri. Aceștia au scos-o pe femeie din lac în șoc hipotermic.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost dusă la spital

La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD Iaşi. Acesta a transportat-o la spital pe tânără pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare.

”Pacienta, în vârstă de 21 ani, în timp ce se plimba cu o prietenă la Ciric s-a aruncat în lac de 3 ori. De 2 ori prietena a reuşit să o salveze, iar a treia oară ajungând echipajul de pompieri şi Echipajul de Prim Ajutor din cadrul Detașamentului D1 de Pompieri Iași.

ADVERTISEMENT

Echipajul medical a preluat pacienta conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator, necooperantă, cu hipotermie ușoară, transportată la UPU Spitalul Sf. Spiridon pentru evaluare și investigații”, a declarat Ovidiu Popa, medic UPU SMURD Iași, citat de publicația locală bzi.ro

O altă tânără a încercat să se sinucidă în Lacul Ciric

Cazul de față nu este singular. În luna iunie, o altă tânără, în vârstă de 27 ani, a încercat să-și ia viața în Lacul Ciric, plonjând cu mașina în apă.

ADVERTISEMENT

Femeia se afla sub influența alcoolului, fiind depistată, mai exact, cu  1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, un polițist care se afla în zonă a observat-o și i-a salvat la timp viața.

”Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că un auto a părăsit partea carosabilă și a căzut în lacul Ciric. Echipajul rutier ajuns la fața locului a testat conducătoarea auto, care a fost scoasă din apă de un polițist local, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost transportată la spital pentru investigații medicale, iar polițiștii continuă cercetările”, spunea în vară Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Iași.

Tânăra, pe numele ei Cezara Cristina Moraru, a uimit atunci o țară întreagă prin gestul său. Ea este de profesie artist plastic și ca motiv al sinuciderii ar fi depresia după divorț.

Cezara a fost căsătorită cu un nume important din Iași, medicul plastician Cristian Moraru de la Spitalul Sf. Spiridon din oraș. Împreună au și un copil. De altfel, în urma faptei sale, femeia s-a ales cu arest și dosar penal.

“În baza probatoriului administrat în cauză, astăzi (duminică – n.r), tânăra de 27 de ani cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iaşi. Mâine aceasta va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, a mai transmis Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

ADVERTISEMENT
Tags: