News

Gest șocant: o femeie bolnavă de coronavirus a plecat din spital. Unde s-a dus pacienta

25.08.2020 | 15:47
Gest socant o femeie bolnava de coronavirus a plecat din spital Unde sa dus pacienta
În Duminica Învierii, este bine să spunem o rugăciune de Paşte, pentru sănătatea şi bunăstarea familiei şi prietenilor.
ADVERTISEMENT

Situaţie șocantă în Vaslui. O pacientă bolnavă de COVID-19 a părăsit duminică unitatea medicală pentru a merge la biserică să se roage.

Era internată la spitalul din Bârlad. Un cadru medical a semnalat dispariția femeii jurul orei 10:30. Tot personalul a intrat în stare de alertă. Riscurile unui astfel de gest pot fi iremediabile. O pacientă plecată pe străzi poate îmbolnăvi zeci de alte persoane.

ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 49 de ani, a fost găsită în cele din urmă, de către personalul de serviciu al spitalului, într-o biserică amplasată în curtea unității medicale.

Pacientă, bolnavă de coronavirus, a plecat la biserică

Noi am deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a precizat Bogdan Gheorghiţă pentru Digi24. Purtătorul de cuvânt al Poliţei din Vaslui a semnalat că femeia avea, totuși, mască de protecție în momentul în care a fost găsită.

ADVERTISEMENT

Așadar pacienta a respectat măcar anumite reguli de combatere a virusului, dar dorință nestăpânită de a merge la biserică îi va atrage probabil un dosar penal. Ea a pus în pericol viața altor persoane.

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștienți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați. Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm poliția”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului din Bârlad.

ADVERTISEMENT

Umorul negru se regăsește pe toate drumurile. Această poveste devine absolut ridicolă pentru că pacienta bolnavă de COVID-19 lucrează în domeniul medical.  Ea este infirmieră la Spitalul Județean Vaslui.

Se pare că uneori legea este încălcată tocmai de cei care ar trebui să o respecte cel mai mult. Prin gestul necugetat și pericolul creat, femeia riscă acum un dosar penal.

ADVERTISEMENT