News

Gest superb al arabilor de 1 decembrie : tricolorul românesc proiectat pe clădiri emblematice din Doha şi Dubai

01.12.2020 | 19:31
Gest superb al arabilor de 1 decembrie  tricolorul romanesc proiectat pe cladiri emblematice din Doha si Dubai
În Dubai şi Doha, a strălucit tricolorul românesc. FOTO: montaj
ADVERTISEMENT

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, autorităţile din Qatar şi Emiratele Arabe Unite au marcat Ziua Naţională a României proiectând tricolorul nostru pe două clădiri-simbol din oraşele Doha şi Dubai.

În Doha, capitala Qatarului, drapelul românesc a luminat Hotelul Sheraton, de la lăsarea serii şi până la ora 23:00. Clădirea este una dintre cele mai recognoscibile din statul arab, prin forma ei piramidală.

ADVERTISEMENT

În Emiratele Arabe Unite însă, steagul României a atins, cu adevărat, cerul. Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, la cei 828 de metri, a strălucit în roşu, galben şi albastru pe cerul nopţii din Dubai.

Qatar a „sărbătorit“ Ziua Naţională a României

În perioada comunistă, România a dezvoltat relaţii economice foarte bune cu lumea arabă, iar la 30 de ani de la căderea regimului Ceauşescu, Orientul Mijlociu nu ne-a uitat. Cu prilejul Zilei Naţionale a României, hotelul Sheraton din Doha a „găzduit“ tricolorul.

ADVERTISEMENT
Hotelul Sheraton din Doha a „arborat“ tricolorul românesc. FOTO: facebook
Hotelul Sheraton din Doha a „arborat“ tricolorul românesc. FOTO: facebook

Superba imagine istorică a fost distribuită de Ambasada României în Statul Qatar pe pagina oficială de Facebook, alături de un mesaj de mulţumire pentru autorităţile locale.

Ziua Națională a României este marcată la Doha, în Statul Qatar, prin proiectarea drapelului național pe clădirea emblematică a hotelului Sheraton, de la lăsarea serii și până la orele 23.00.

ADVERTISEMENT

Inaugurat în 1982, prestigiosul Sheraton Grand Doha Resort and Convention Hotel este o clădire de patrimoniu pentru capitala Statului Qatar, distinctă prin forma sa piramidală și introducerea stilului arhitectural modernist. Hotelul de 5 stele a fost printre clădirile cele mai înalte din Doha până în anii 90.

În ultimii ani, Sheraton a găzduit acțiuni internaționale-cheie, precum Doha Forum – platformă globală de dialog a liderilor politici.

ADVERTISEMENT

Ambasada României în Statul Qatar mulțumește și pe această cale hotelului Sheraton și autorităților qatareze“.

Cel mai înalt tricolor de 1 decembrie, în Dubai

Nici „vecini“ din Dubai nu s-au lăsat mai prejos, ba din contră. Burj Khalifa, turnul de 828 de metri înălţine, cel mai înalt din întreaga lume, nu a arătat nicicând mai frumos decât în ziua de 1 decembrie 2020.

Cel mai înalt drapel al României, pe Burj Khalifa, în Dubai. FOTO: facebook
Cel mai înalt drapel al României, pe Burj Khalifa, în Dubai. FOTO: facebook
Dubai, pământ românesc. FOTO: facebook
Dubai, pământ românesc. FOTO: facebook

De sus şi până în vârf, clădirea-simbol a Emiratelor Arabe Unite a fost „pictată“ în lumină roşu-galben-albastră.

ADVERTISEMENT