Sport

Gest superb al conducerii lui CFR Cluj! Echipa de fotbal va sponsoriza loturile olimpice de judo ale României!

22.09.2020 | 14:09
Gest superb al conducerii lui CFR Cluj Echipa de fotbal va sponsoriza loturile olimpice de judo ale Romaniei
ADVERTISEMENT

Cosmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a făcut un anunț supriză pe pagina oficială de Facebook: Campioana României, CFR Cluj, va susține loturile olimpice de judo, printr-o sponsorizare de 100.000 de euro.

Chiar în această dimineață, vicepreședintele Federației, a parafat înțelegerea cu conducerea clubului CFR Cluj, iar în principal, această colaborare presupune sponsorizarea loturilor olimpice de judo din partea CFR, în vederea obținerii unor performanțe cât mai bune la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Această colaborare inedită între fotbal și judo a fost posibilă datorită patronului lui CFR Cluj, Neluțu Varga, care poate deschide drumul unor noi colaborarări între sporturi, și implicit încurajarea sponsorizării sporturilor strategice ale României.

Cozmin Gușă, președinte FRJ: ,,Este un eveniment unic în istoria sportului de la noi”

Este pentru prima oară când un club de fotbal sponsorizarea loturile olimpice ale României, deci poate fi considerat un eveniment istoric, așa cum precizează și președintele Federației de Judo.

ADVERTISEMENT

Președintele Federațieie Române de Judo s-a declarat euforic la aflarea veștii și speră că acesta este doar un începutul unei colaborări pe termen lung între fotbal și celelalte sporturi strategice:

,,Agreementul prevede sponsorizarea cu 100 000 de euro a loturilor olimpice de judo ale României din partea CFR Cluj, în vederea pregătirii pentru Olimpiada de la Tokyo, respectiv contribuția antrenorilor din judo la pregătirea specifică a fotbaliștilor campioni din Cluj”, a detaliat Cozmin Gușă înțegerea dintre cele două părți.

ADVERTISEMENT

CAMPIOANA ROMÂNIEI LA FOTBAL SUSȚINE JUDO-UL ROMÂNESC! ✌️⚽️?EVENIMENT UNIC ÎN ISTORIA SPORTULUI DE LA…

Geplaatst door Cozmin Gusa op Dinsdag 22 september 2020

Gușă susține că Federația Română de Judo nu are probleme financiare

Cozmin Gușă a ținut de asemenea să precizeze că federația pe care o conduce, nu a avut și nici nu are probleme de natură financiară, în ultimii 4 ani de când se află la conducere și nici nu o să aibă.

Trecând peste sumă, ceea ce este mult mai important după părerea președintelui federației este faptul că ,,Neluțu Varga a înțeles că această “FRĂȚIE” ÎNTRE JUDO ȘI FOTBAL, va genera mutații pozitive în abordarea COLABORĂRII DIN SPORTUL ROMÂNESC, respectiv în ÎNCURAJAREA SPONSORIZĂRII SPORTURILOR STRATEGICE , DAR CU PUBLIC MAI PUȚIN!”, a sintetizat Gușă.

ADVERTISEMENT

Se pare că autorul acestui parteneriat este de fapt fiul președintelui FRJ, Andrei Gușă, care este un tânăr judoka de 18 ani și apropiat de Neluțu Varga, dar și cu Vasile Dâncu, iar tatăl său, nu a putut decât să îi aloce meritele cuvenite: ,,În Ardeal la noi se zice că “VINE VREMEA ÎN CARE ȘI PUIUL O ÎNVAȚĂ PE CIOARĂ!”, a încheiat mândru Cozmin Gușă.

Rămâne de văzut cum va evolua acest parteneriat și dacă antrenorii de la loturile naționale de judo, vor putea aduce un aport în pregătirea fizică a fotbaliștilor lui Dan Petrescu, ceea ce ar fi un amănunt extrem de important în vederea luptei la titlu.

 

 

ADVERTISEMENT