Fotbal intern

Gest superb de fair-play al fanilor olteni. Nu vor finala pe Oblemenco!

Autor: Eduard Nicolae Popa | 30.04.2018 | 19:22
Gest superb de fair-play al fanilor olteni. Nu vor finala pe Oblemenco!
*foto: facebook Sezione Ultra 2000

CS U Craiova e foarte aproape de ultimul act al Cupei României, după ce echipa din Bănie a trecut în tur cu 5-1 de cei de la FC Botoşani. FRF nu a anunţat încă stadionul pe care se va disputa finala Cupei României, dar fanii olteni nu vor ca meciul să se joace pe Oblemenco.

Motivul este unul foarte fair play. Fanii oltenilor consideră că cealalată finalistă, care se va alege dintre Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş, ar fi dezavantajată dacă s-ar juca finala pe Oblemenco.

Cu toate acestea, fanii oltenilor nu vor ca finala să se dispute la Craiova. Motivul? Aceștia consideră că n-ar fi corect pentru cealaltă finalistă care se va alege dintre Hermannstadt și Gaz Metan, scor 1-0 în tur. “Referitor la informaţiile tot mai credibile care spun că finala Cupei României urmează să se joace pe Stadionul «Ion Oblemenco», poziţia Sezione Ultra’ este următoarea: Suntem încântaţi de ideea că Ştiinţa ar putea să joace o finală de Cupă acasă, pe cel mai frumos stadion din România, dar nu suntem de acord ca asta să se întâmple în acest sezon. Suntem încântaţi pentru că, având deja 11 finale jucate toate în Bucureşti, iar 5 dintre ele chiar împotriva unor echipe din Capitală, considerăm că şi Craiova merită să organizeze finale de Cupă, la fel cum au făcut-o şi alte oraşe din provincie. Pe de altă parte, nu considerăm că este corect faţă de celelalte echipe ca, abia acum, când suntem deja cu un picior in finală, să se stabilească jucarea finalei pe stadionul nostru”, se arată într-un comunicat al grupării Sezione Ultra 2000.

Fanii olteni vor finala Cupei României pe Arena Naţională

Oltenii consideră că cea mai bună soluţie pentru finala Cupei României ar fi în acest caz Arena Naţională din Capitală: “În concluzie, cerem clubului Universitatea şi Primăriei să refuze o eventuală propunere de disputare a finalei din acest sezon la Craiova şi să propună, în schimb, Federaţiei organizarea finalei din 2019 pe Stadionul “Ion Oblemenco”. Dacă nu pentru că aşa este corect, măcar pentru că o astfel de decizie neinspirată ar aduce prejudicii de imagine clubului nostru. În caz contrar, luăm în calcul toate variantele de protest. Considerăm că astfel de situaţii pot fi uşor evitate de FRF, care ar trebui să anunţe locul de disputare al finalei dacă nu înainte de începerea Cupei, măcar în fazele incipiente ale acesteia. Pentru acest sezon, cea mai înţeleaptă decizie este ca finala să se joace pe Arena Naţională, stadion a cărui medie de spectatori a fost şi o să fie depăşită de fiecare dată când acolo joacă Universitatea Craiova”, se mai arată în comunicatul trimis de fanii olteni.

La sfârşitul turului semifinalelor Cupei României, CS U Craiova a câştigat cu FC Botoşani, scor 5-1, în timp ce Hermannstadt a bătut pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaş cu 1-0. Partidele retur au loc miercuri, 9 mai şi joi, 10 mai.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!