Sport

Gest superb făcut de legenda NBA! Kareem Abdul-Jabbar își licitează inelele de campion pentru acte de caritate

26.02.2019 | 16:03
Kareem Abdul Jabbar își scoate la licitație obiectele din colecția personală

Kareem Abdul-Jabbar este una dintre legendele baschetului american. Sportivul care a câștigat 6 titluri în NBA și deține recordul de puncte marcate în carieră a decis să facă un gest fabulos pentru un sportiv de talia sa. Kareem a decis să își vândă mai multe obiecte din colecția sa și să folosească banii primiți pentru a îi dona unei fundații care ajută copiii din mediile defavorizate.

„Colecția carierei mele are propria sa istorie. Istoria vieții mele. Și, în mod ciudat, cum viața mea se schimbă și evoluează, devin din ce în ce mai puțin atașat de aceste obiecte și vreau să creez un viitor pentru alții. Banii pe care îi voi câștiga din această licitație îi voi da către fundația mea de caritate, Skyhook Foundation, a cărei misiune este să ofere copiilor o șansă care nu poate fi blocată!”, a povestit Kareem Abdul-Jabbar, pentru site-ul său oficial în care anunță licitația.

Kareem Abdul Jabbar, alături de o altă legendă NBA, Earvin „Magic” Johnson

Gest superb al lui Kareem Abdul-Jabbar. Ce donații va face

234 de obiecte din colecția personală al lui Kareem Abdul-Jabbar sunt disponibile la licitație. Printre acestea se numără 4 inele de campion ale baschetbalistului, a căror licitație va începe de la 60.000 de euro. De asemenea, printre obiectele de colecție se mai numără și mingea cu care a înscris ultimele sale puncte în NBA, numeroase tricouri pe care le-a purtat în timpul meciului sau alte lucruri inedite, precum trofeul de la competiția „Riști și câștigi”.

Gestul lui Kareem a fost lăudat de unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut în echipă, Earvin Magic Johnson: „Coechipierul meu din perioada Showtime Lakers, Kareem Abdul jabbar, își vinde toată colecția personală din cariera sa legendară de peste 20 de ani”, a scris „Magic” pe twitter.

Kareem Abdul Jabbar a jucat între 1969 și 1989 în NBA, pentru Milwaukee Bucks și Los Angeles Lakers, timp în care a adunat 1560 de meciuri, cu medii de 24,6 puncte, 11,2 recuperări, 3,6 pase decisive și 2,6 capace pe meci. Kareem este de 19 ori All-Star, de 6 ori campion NBA și cel mai bun marcator din istoria baschetului de peste ocean, cu 38.387 de puncte marcate de-a lungul carierei!