News

Gest terifiant al unor protestatari: i-au dat foc unui polițist în timpul manifestației. Atenție, imagini șocante! Video

05.06.2020 | 17:10
Gest terifiant al unor protestatari iau dat foc unui politist in timpul manifestatiei Atentie imagini socante Video
ADVERTISEMENT

Protestele masive din Statele Unite la adresa autorităților s-au extins și în alte țări. În Mexic, un bărbat găsit mort la 3 ore după ce a fost arestat de forțele de ordine a stârnit revolta populației. 

Gest terifiant al unor protestatari: i-au dat foc unui polițist în timpul manifestației

Locuitorii orașului Guadalajara, al doilea cel mai mare din Mexic, manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine în fața guvernului. Mai mult, unui polițist i s-a dat foc în timpul protestelor, incendiul fiind greu oprit de colegi.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit după ce un bărbat a fost reținut pentru că nu a purtat mască de protecție în spațiul public. Martorii spun c ofițerii au abuzat de putere și l-au forțat pe bărbat să urce în mașina poliției.

VEZI VIDEO: 

Giovanni Lopez, arestat pentru că nu purta mască! Trei ore mai târziu, găsit mort

Giovanni Lopez, un zidar în vârstă de 30 de ani dintr-un oraș de lângă Guadalajara, a fost reținut de poliția municipală pe data de 4 iunie. Într-un film care surprinde momentul, ofițerii îl forțează pe Lopez să urce în mașină.

ADVERTISEMENT

Martorii îi roagă pe polițiști să îl elibereze: “Doar pentru că nu purta mască?”, se aude întrebând unul dintre martorii oculari. Polițiștii au replicat spunând că bărbatul a fost recalcitrant și nu a cooperat cu autoritățile.

Rudele lui Lopez l-au căutat la secția de poliție, însă li s-a spus să meargă la spitalul Guadalajara. Când au ajuns la spital, l-au găsit mort.

ADVERTISEMENT

Autopsia lui Lopez arată că a murit din cauza unei lovituri la cap

Presa locală scrie că bărbatul avea o rană produsă de glonț la picior, iar autopsia a arătat că a murit din cauza unei lovituri de cap.

Protestele din Statele Unite după uciderea lui George Floyd, i-au mânat și pe cei din Mexic să iasă pe străzi după decesul lui Giovanni Lopez.

ADVERTISEMENT

George Floyd a decedat în Statele Unite după ce unul dintre polițiștii care l-au imobilizat l-au presat cu genunchiul pe gât pe individ. Pe o filmare, Floyd i-a cerut să se oprească pentru că se sufocă, însă în cele din urmă s-a stins. În urma incidentului, protestele au izbucnit în toată țara.

 

ADVERTISEMENT