Fotbal international

Gest umanitar făcut de Pierre-Emerick Aubameyang! Fotbalistul a ajutat un copil cu probleme de sănătate

01.12.2020 | 16:27
Gest umanitar facut de PierreEmerick Aubameyang Fotbalistul a ajutat un copil cu probleme de sanatate
ADVERTISEMENT

Pierre-Emerick Aubameyang (31 de ani), starul echipei Arsenal Londra, a fost impresionat de drama unei fetițe de numai patru anișori, care suferă de o tulburare genetică, ce nu-i dă voie să crească și să se dezvolte. 

Jucătorul echipei din Londra a hotărât să dea și el bani pentru a o ajuta pe fetiță să urmeze un tratament. Fotbalistul gabonez, a fost impresionat de drama prin care trece Ivy Hayward (4 ani). Fetița nu poate să se deplaseze pe cont propriu, nu poate să stea singură în picioare și nici să vorbească.

ADVERTISEMENT

Familia fetiței avea nevoie de 5.000 de lire pentru un tratament, însă din cauza faptului că banii lipseau s-a creat un cont pe site-ul GoFundMe.

Fotbalistul a donat 2.000 de lire

Aubameyang a aflat și el despre ce se întâmplă cu fetița în momentul în care în cont erau deja 3.000 de lire, conform celor de la The Sun.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a dat imediat restul de bani, pentru ca familia să-i facă cât mai repede acest prim tratament. Gestul fotbalistului a impresionat lumea, care a continuat să doneze și astfel s-au strâns în jur de 7.000 de lire.

Părinții ei vor utiliza toți banii pentru terapie și echipamentele necesare tratamentului. În afară de ședințele săptămânale de fizioterapie care sunt bune pentru forță și mobilitate, părinții fetei își doresc să facă rost pentru aceasta și de un aparat ortopedic Ikan, care are menirea de a o ajuta pe cea mică să stea în picioare și să se deplaseze.

ADVERTISEMENT

3 goluri a marcat jucătorul pentru Arsenal în acest sezon

Pierre-Emerick Aubameyang a evoluat în 10 meciuri pentru Arsenal în Premier League în sezonul actual și a dat două goluri. În Europa League are un meci și o reușită. Pierre-Emerick Aubameyang este cotat la 50 de milioane de euro pe site-urile de specialitate.

Aubameyang a jucat de-a lungul carierei la o mulțime de echipe: AC Milan, Dijon, Lille, Monaco, Saint-Étienne, Borussia Dortmund, Arsenal Londra.

ADVERTISEMENT

Jucătorul de 31 de ani a fost cel mai bun marcator în Premier League în stagiunea 2018-2019, dar și în Bundesliga (2016-2017). Cu Arsenal are în palmares Cupa Angliei și Supercupa. Împreună cu Dortmund a câștigat trei trofee.

ADVERTISEMENT