Sporturi

Gest umanitar în NFL! Patronul lui New England Patriots aduce cu avionul echipei 1,7 milioane măști pentru cadrele medicale din New York

03.04.2020 | 19:36
Gest umanitar in NFL Patronul lui New England Patriots aduce cu avionul echipei 17 milioane masti pentru cadrele medicale din New York
ADVERTISEMENT

Patronul echipei de fotbal american New England Patriots rezolvă teribila criză de măști speciale pentru cadrele medicale din New York, trimițând avionul echipei în China, la Dhenzen, pentru a aduce 1,7 milioane bucăți.

Patronul echipei New England Patriots aduce, din China, 1,7 milioane măști pentru doctori

De fapt avionul nu suportă decât o încărcătură de 1,2 milioane măști tip N95, speciale pentru cadrele medicale, restul de 500.000 urmând a fi livrate cu un transport ulterior.

ADVERTISEMENT

Robert Kraft, patronul lui New England Patriots, va plăti jumătate din valoarea transportului, adică 2 milioane dolari, cealaltă parte fiind suportată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Vor fi împărțite spitalelor din cele două state

De fapt, aceste măști vor fi împărțite numai cadrelor medicale din două state, New York și Massachusetts, care are capitala la Boston, locul unde vor ajunge și materialele sanitare comandate în China.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Robert Kraft, Jonathan, care este președintele clubului, este și membru în consiliul de conducere al celui mai mare spital din Boston și el este cel care i-a propus tatălui său această soluție, de a utiliza avionul echipei pentru aducerea măștilor.

Avionul are voie să stea la Shenzen maxim trei ore

Nu a fost deloc o operațiune ușoară, fiind nevoie mai întîi de aprobare din partea consulatului chinez pentru efectuarea acestui zbor privat până la Shenzen.

ADVERTISEMENT

Acolo s-a obținut un maxim de trei ori pentru șederea avionului pe pista aeroportului din Shenzen, până la încărcarea mărfii, lucru făcut de oamenii firmei Tencent, firma producătoare de măști.

Nu mai există măști pentru cadre medicale la New York și la Boston

Atât la New York, cât șî în statul limitrof Massachusetts pandemia de coronavirus face ravagii, aici consemnându-se cele mai multe cazuri de îmbolnăvîre de pe teritoriul SUA și cel mai mare număr de decese.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale din spitalele din aceste orașe sunt și ele în mare pericol, întrucât materialul de protecție a fost epuizat și acum se caută soluții în exterior pentru achiziționarea de urgență din alte țări, în special din China.

ADVERTISEMENT
Tags: