News

Gestul care poate lua viața altor oameni! Bărbatul infectat cu COVID a fost însoțit la grătar în Sinaia de soția bolnavă și ea de coronavirus

03.08.2020 | 14:42
Gestul care poate lua viata altor oameni Barbatul infectat cu COVID a fost insotit la gratar in Sinaia de sotia bolnava si ea de coronavirus
ADVERTISEMENT

În weekendul trecut, jandarmii din Prahova au depistat un bărbat care avea COVID-19 și se afla la picnic în zona Sinaia.

Acesta refuzase internarea și venise din Giurgiu la Cota 1000. Din cauza inconștienței sale, bărbatul a fost plasat în carantină instituționalizată.

ADVERTISEMENT

Și mai grav este faptul că, împreună cu el, la picnic a ajuns și soția sa, la rândul ei infectată cu noul coronavirus.

Bărbatul infectat cu COVID de la Sinaia, însoțit la picnic de soția sa, infectată și ea

Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul bărbatului din Giurgiu depistat de Jandarmerie în timp ce se relaxa la Sinaia Cota 1000, deși era infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de ȘtirileProTV, se pare că inconștiența din acest caz este una dublă. La picnicul montan, bărbatul în cauză s-a dus cu familia, inclusiv cu un alt membru infectat.

Astfel, incredibil dar adevărat, în drumul său spre aerul curat din Carpați, individul a trecut și pe la spitalul unde era internată soția lui, de asemenea infectată, și a luat-o și pe ea.

ADVERTISEMENT

Ce au decis autoritățile în acest caz

În acest moment, bărbatul se află în centrul de carantină de la Bolintin, iar toți cei care au petrecut cu el la Sinaia, la iarbă verde, trebuie să stea izolați acasă timp de 14 zile.

Jandarmeriai a emis un comunicat în care precizează că bărbatul ar fi trebuit să se afle în izolare. El a fost descoperit întâmplător de jandarmi, pentru că grupul de zece persoane care se afla picnic alesese un loc interzis. În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că bărbatul respectiv figura testat pozitiv cu Covid-19, refuzase internarea în unitatea spitalicească.

ADVERTISEMENT

Imediat, jandarmii au sesizat autorităţile competente în legătură cu acest caz şi au întocmit procesul verbal de sesizare privind săvâşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, care reprezintă faptă penală.

Pentru gestul său iresponsabil, cetățeanul din Giurgiu s-a ales cu dosar penal și a fost plasat imediat în carantină instituționalizată pe care va trebui să o plătească din propriul buzunar.

În ceea ce privește situația soției sale, aceasta va fi decisă de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT