Fotbal intern

Gestul cutremurător al eroului Ionuţ Radu după victoria cu Anglia. Drama care îl urmăreşte de când avea 9 ani şi iubirea necondiţionată care îţi face pielea de găină! FOTO

22.06.2019 | 13:50
Gestul cutremurator al eroului Ionut Radu dupa victoria cu Anglia Drama care il urmareste de cand avea 9 ani si iubirea neconditionata care iti face pielea de gaina FOTO
Gestul cutremurător al eroului Ionuţ Radu după victoria cu Anglia. El i-a dedicat succesul Emei, sora lui care a decedat pe când portarul avea doar 9 ani

În poartă a fost “un monstru”, aşa cum perfect l-au caracterizat comentatorii TVR. Apoi, la finalul meciului, pe teren, a început să plângă ca un copil. El, căpitanul. El, liderul. El, omul care întotdeauna i-a îmbărbătat pe cei din jur. A fost modul său de a se elibera. În acest noian de emoţii, a apărut şi gestul cutremurător al eroului Ionuţ Radu după victoria cu Anglia. Pentru că el nu a uitat nicio clipă drama care îl urmăreşte de când avea 9 ani. A scos tricoul pe care îl are mereu cu imaginea surorii sale, Ema, plecată prea devreme la ceruri. Tulburător.

Gestul cutremurător al eroului Ionuţ Radu după victoria cu Anglia. Ema e chipul de înger: “Simt că e cu mine”

Ionuţ Radu a făcut minuni în poarta României. Paradele sale fantastice i-au scos din minţi pe englezi. Datorită intervenţiilor sale, echipa lui Mirel Rădoi a fost capabilă să dea lovitura pe final. După ce arbitrul a pus capăt partidei, goalkeeperul nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile şi lacrimile i-au invadat obrajii. Acolo, în marea aceea de tineri care îşi dăduseră ultima picătură de energie, Radu a avut puterea să facă un gest minunat. A luat un tricou alb şi l-a fluturat cu mândrie şi dragoste spre a arăta lumii întregi un chip de înger. Este vorba despre chipul Emei, sora sa care a decedat în urmă cu mulţi ani. Îţi datorez totul. Te iubesc, Ema, scria în jurul pozei tinere dispărute.

Drama copilăriei a rămas adânc întipărită în mintea celui ajuns acum liderul unei generaţii de excepţie. Trecerea timpului nu a îndepărtat durerea, dar a săpat tot mai adânc recunoştinţa în mintea fotbalistului. La un moment dat, el a avut puterea să vorbească despre gestul său de a ţine mereu un tricou cu imaginea surorii sale. “Am fost o familie unită, am trei fraţi şi am mai avut o soră, care nu mai e. Alexandra avea 14 ani, eu aveam 9 când a decedat. Pe teren iau mereu cu mine un tricou alb, imprimat cu poza ei, pe care-l las întotdeauna la stâlpul din dreapta. Este modul prin care eu o simt aproape şi simt că e cu mine”, povestea jucătorul.

Ionuţ Radu
Ionuţ Radu şi-a arătat dragostea pentru sora sa încă o dată. Sursa foto: captură FRF TV

Suferinţa unui copil: 55 de zile de rugăciune pentru surioara bolnavă!

Tragedia care a lovit familia internaţionalului român de tineret se petrecea în 2006. Atunci, sora lui, Ema, a decedat la numai 14 ani din cauza unei boli de imunitate. “A fost un şoc mare pentru el atunci. Cînd m-a văzut intrînd pe uşa casei a sărit în sus de bucurie. Era convins că rugăciunile lui făcute timp de 55 de zile, cît am stat în spital cu fata, i-au fost ascultate. S-a întunecat însă brusc cînd şi-a dat seama că Ema, cum îi spunem noi Alexandrei, nu era cu mine“, afirma mama lui Ionuţ Radu pentru GSP.

Femeia a povestit şi un episod uluitor, dintr-un meci în care portarul i-a apărat o lovitură de la 11 metri lui Ianis Hagi: “El simte că Ema este îngerul lui păzitor. Se roagă mereu pentru ea, iar pe sub echipamentul de joc poartă întotdeauna un tricou imprimat cu poza ei. La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus ‘Am simţit că a fost o altă mînă în calea mingii’“, îşi amintea mama căpitanului naţionalei U 21.