News

Gestul de curaj al unei bătrâne din Teleorman, care a stârnit admirația pompierilor chemați la un incendiu

Gest de curaj al unei bătrâne din Roșiorii de Vede, care a solicitat intervenția pompierilor, după ce apartamentul ei a fost cuprins de flăcări.
29.01.2023 | 16:19
Gestul de curaj al unei batrane din Teleorman care a starnit admiratia pompierilor chemati la un incendiu
Pompierii din Teleorman au reacționat rapid și au stins incendiul / Foto: ISU Teleorman
ADVERTISEMENT

Salvatorii veniți ca urmare a unui apel la numărul de urgență 112 au fost impresionați de o bătrână de 75 de ani, care a reușit să limiteze efectele unui incendiu printr-un gest simplu.

Pompierii au remarcat ”curajul și cunoștințele bătrânei”

Femeia nu s-a pierdut cu firea, deși flăcările îi cuprinsese apartamentul și a izolat focul prin închiderea ușilor , după care a plecat să ceară ajutorul vecinilor.

ADVERTISEMENT

„Incendiul a fost stins în limitele găsite, focul distrugând elementele de mobilier dintr-o cameră, un televizor și un covor.

Pompierii au remarcat curajul și cunoștințele bătrânei, deoarece aceasta a închis toate ușile din apartament înainte de a merge pe casa scării, limitând astfel aportul de oxigen și propagarea flăcărilor la bunurile din alte încăperi”, au arătat cei de la ISU Teleorman, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Salvatorii nu au mai fost nevoiți să evacueze blocul

Gestul femeii a salvat, într-o bună măsură, apartamentele vecine, pentru că flăcările nu s-au mai extins. În plus, salvatorii nu au mai fost nevoiți să evacueze locatarii din bloc și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din primele verificări, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit al unui cablu electric defect.

De altfel, aceasta este una din principalele cauze declanșatoare de incendii în perioada rece, atunci când rețeaua electrică devine foarte solicitată.

ADVERTISEMENT

Cum evităm incendiile provocate de rețeaua electrică

Tocmai de aceea, pompierii recomandă verificarea periodică a instalației electrice și evitarea folosirii unor instalații improvizate.

De asemenea, se recomandă verificarea periodică a cordoanelor de alimentare a aparatelor electrice și înlocuirea acestora în cazul în care se constată că sunt uzate.

ADVERTISEMENT

În cazul suplimentării consumatoarilor, trebuie verificat dacă instalația poate prelua consumul adițional.

O altă cauză des întâlnită a scurtcircuitelor electrice o reprezintă suprasolicitarea unei prize la care se leagă prea mulți consumatori. În plus, prizele slăbite pot declanșa avarii pe rețeaua electrică atunci când sunt puse în funcțiune prin legarea la un obiect de aparatură electrică.

ADVERTISEMENT
Tags: