News

Gestul eroic al unui bărbat grav bolnav de plămâni. A intrat într-o casă cuprinsă de flăcări și a salvat o fetiță. “Doamne, asta este. Trebuie să mă ajuți, pentru că nu ies fără ea”

08.09.2020 | 16:46
Gestul eroic al unui barbat grav bolnav de plamani A intrat intro casa cuprinsa de flacari si a salvat o fetita Doamne asta este Trebuie sa ma ajuti pentru ca nu ies fara ea
ADVERTISEMENT

Gestul eroic al unui bărbat grav bolnav de plămâni face deja înconjurul lumii. Pentru că, lumea lui Michael Surrell, avea nevoie, probabil, de o reconfirmare. Doar că, la 64 de ani, puțini sunt cei care mai îndrăznesc să viseze, să spere și mai ales să lupte.

Posibil să stea în natura omului instinctul de a proteja, însă cel de salvator este rezervat strict persoanelor binecuvântate. Și Michael Surrell a aflat la o vârstă destul de înaintată că Dumnezeu avea și alte planuri cu el, în ciuda unor probleme înfiorătoare pe care le avea.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un bărbat obișnuit cu spitalele, cu boala, pe alocuri cu neputința. Cu un „nu pot” care, bărbătește, doare înfiorător și macină până nu mai rămâne nimic. Și totuși, Michael Surrell nu a ezitat o clipă atunci când a fost vorba să intre în foc pentru a-și salva o vecină.

Cum a devenit erou un bărbat care suferea de plămâni

Michael și soția lui tocmai parcaseră la colțul străzii lor din Allentown, Pensilvania, când una dintre fiicele sale a țipat: „Casa vecinilor noștri este în flăcări!”. Michael a înțeles imediat proporțiile tragediei, mai ales când a văzut pe verandă două femei care păreau să țipe disperate la o fetiță.

ADVERTISEMENT

Pompierii nici măcar nu se auzeau, flăcările se înălțau amenințător la cer și imaginea devenea una apocaliptică. Fără să stea o clipă pe gânduri, bărbatul a sărit în foc și a încercat să înainteze cât mai mult. Un fum gros aproape că l-a pus la pământ.

Michael respira din ce în ce mai greu, era la limita sufocării și mergea orbește. Genele și sprâncenele i-au luat foc, plămânii îi trimiteau primele săgeți, semne evidente ale unei boli pulmonare obstructive cronice.

ADVERTISEMENT

A rezistat câteva minute după care a ieșit afară din calvarul flăcărilor. A respirat cât de mult a putut, a întrebat unde anume este copilul și dus a fost înapoi. Bărbatul știa că nu-și poate ține respirația mult timp, dar trebuia cu orice preț să ajungă la etaj să salveze copilul.

Așa că, spune el, s-a rugat! În mijlocul flăcărilor, într-o negură de fum, Michael și-a găsit forța pentru a se ruga și a cere îndurare. „Ei bine, Doamne, asta este. Trebuie să mă ajuți, pentru că nu ies fără fetița aia”, a continuat Michael să-și spună.

ADVERTISEMENT

Michael a inspirat adânc, s-a cufundat înapoi în casă și a reușit să se îndrepte spre etaj. Gâtul îi ardea. Abia putea să clipească și prea multe nu reușea să vadă. La început, nu auzea decât flăcările care distrugeau totul în cale. Și, deodată, în mijlocul nenorocirii, un glas de copil speriat părea să îl cheme.

Așa că Michael s-a pus în genunchi și s-a târât spre fetiță. A reușit să o găsească și să o scoată pe verandă, dar micuța Tiara nu respira. „Trebuie să respiri pentru ea”, părea să audă o voce din interior. „Eu, tocmai eu, cum pot să fac asta?” se întreba disperat bărbatul.

Și Michael a început să efectueze manevre de resuscitare. Pentru prima oară în viața lui. După doar câteva secunde de panică, fetița a tușit și a dat semne de viață. Din păcate, starea bărbatului s-a schimbat brusc și acesta a avut nevoie de ajutor medical.

Michael Surrell a ajuns la spital și s-a trezit la câteva zile distanță. A stat o săptămână întreagă internat, dar în cele din urmă s-a întors la familia lui. Micuța Tiara este bine datorită lui și a curajului său aproape incredibil. A unui om în vârstă de 64 de ani, grav bolnav de plămâni. Un om care și-a riscat viața ca să ofere zile unui copil.

 

ADVERTISEMENT
Tags: