Fotbal international

Gestul frumos făcut de Real Madrid! „Galacticii” vor găzdui meciul, deși sunt oaspeți și le vor dona toți banii adversarilor din Cupa Spaniei

20.01.2020 | 13:46
Gestul frumos făcut de Real Madrid! „Galacticii” vor găzdui meciul, deși sunt oaspeți și le vor dona toți banii adversarilor din Cupa Spaniei
Jucătorii lui Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Real Madrid a fost extrasă în șaisprezecimile Cupei Spaniei, urmând să joace în deplasare pe terenul lui Unionistas de Salamanca, formație din liga a 3-a. Din cauza problemelor cu stadionul local, madrilenii s-au oferit să găzduiască meciul și să le ofere celor de la Unionistas toți banii încasați din vânzarea de bilete.

Gestul frumos făcut de Real Madrid pentru adversara din Cupa Spaniei

Real Madrid va juca miercuri, 22 ianuarie, un meci în Cupa Spaniei în compania lui Unionistas de Salamanca, formație din liga a treia. Povestea Salamancăi este deosebită, iar fanii au jucat un rol important în reconstrucția acesteia.

Clubul original din orasul Salamanca, pentru care a jucat și Bogdan Stelea,  a fost dizolvat după 90 de ani de existență din cauza unei datorii de 23.000.000 de euro, iar suporterii s-au adunat şi şi-au înfiinţat propriul club.

ADVERTISEMENT

În urmă cu şapte ani, Unionistas pornea din liga a şasea şi a ajuns în prezent până în al treilea eşalon. Totuşi, clubul a strâns 2.880 de patroni, membri cotizanţi, fiecare cu putere de decizie în viitorul clubului.

Preşedintele clubului încă încearcă să rezolve problemele pentru a găzdui partida cu Real Madrid

Chiar dacă oferta celor de la Real Madrid este mai mult decât generoasă, Miguel Ángel Herrero, președintele clubului, a anunțat că  va face tot posibilul pentru a juca meciul pe propriul stadion, unul de doar 4.000 de locuri, fiind un eveniment care va intra în istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Herrero refuză să mute partida pe un stadion dintr-un oraș vecin, cu o capacitate dublă pentru că este casa unui club rival, care se consideră a fi continuatorul vechii entități.

Despre oferta venită din partea „galacticilor”, acesta a declarat că o va lua în considerare doar dacă nu reușesc să obțina avizul necesar pentru instalarea nocturnii și dreptul de a televiza meciul.

ADVERTISEMENT

La aflarea veștii că au picat cu Real Madrid, jucătorii Unionistei De Salamanca au sărit în picioare și au celebrat zgomotos, fiind fericiți că au ocazia să joace un meci cu una dintre cele mai importante formații din istoria Spaniei.

  • Alexandru Țîrlea, un fotbalist cu cetățenie română, evoluează pentru Unionistas De Salamanca, fiind împrumutat de Real Madrid Castilla
  • 19 ani a împlinit Alexandru Țîrlea pe 28 martie
  • 50.000 de euro este cota de piață a lui Alexandru Țîrlea, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri