Sport

Nantes, primul meci fără Emiliano Sala. Atmosferă senzațională în tribune și multe emoții pe teren. Foto

30.01.2019 | 21:24
Nantes primul meci fara Emiliano Sala Atmosfera senzationala in tribune si multe emotii pe teren Foto

Nantes a încheiat la egalitate prima partidă oficială de la dispariția lui Emiliano Sala. „Canarii” au remizat 1-1 cu Saint Etienne, într-o partidă în care fanii și foștii colegi l-au omagiat pe atacantul argentinian dispărut pe 21 ianuarie. 

22:17 – Jocul a fost întrerupt în minutul 9 pentru ca fanii să-și poată omagia idolul. Antrenorul lui Nantes a plâns pe durata acestei scurte întreruperi.

Momentul în care jucătorii lui Nantes s-au adunat la centrul terenului

22:08. Fanii lui Nantes sunt la înălțime în tribune și au afișat mesaje speciale pentru jucătorul argentinian atât la peluză, cât și la tribună.

Ce au făcut fanii lui Nantes
Ce au făcut fanii lui Nantes
Mesajul pentru Emiliano Sala
Mesajul pentru Emiliano Sala
Fanii lui Nantes si-au omagiat idolul
Fanii lui Nantes si-au omagiat idolul

22:05. Întreg lotul lui Nantes s-a adunat la centrul terenului pentru a se încuraja înainte de meci


21:55 Și câțiva fani ai lui Cardiff sunt prezenți la meci. Aceștia au afișat un mesaj special: „Nu te-am văzut niciodată jucând și nu te-am văzut niciodată marcând, dar Emiliano Sala, frumoasa noastră pasăre albastră, te vom iubi pentru totdeauna ”

Autoritățile britanice au anunțat în cursul acestei zile găsirea primelor rămășite ale aeronavei în care Sala se afla. Este vorba despre două bucăți de scaun.

Gestul impresionant făcut de clubul Nantes la primul meci fără Emiliano Sala

Fanii și-au salutat favoriții în drumul acestora spre stadion.

Nantes dispută în această seară, de la ora 22:00, primul meci oficial de la dispariția fostului său atacant Emiliano Sala. „Canarii” au pregătit un moment deosebit, toți cei 11 jucători prezenți pe teren la meciul cu Saint Etienne urmând a avea imprimat pe spatele echipamentului de joc numele fotbalistului argentinian.

Emiliano Sala a evoluat pentru Nantes în perioada 2015-2019, fiind transferat la startul acestui an la Cardiff. Galezii au plătit pentru el o sumă-record în istoria clubului: 20 de milioane de euro.

După realizarea transferului, Sala s-a întors în Franța pentru a-și lua rămas-bun de la foștii săi colegi. S-a îmbarcat apoi într-un avion privat pus la dispoziție de unul dintre colegii săi de la Cardiff, care a dispărut însă de pe radare în data de 21 ianuarie.

După trei zile fără succes, autoritățile au pus capăt căutărilor aeronavei. Totuși, fotbaliști de top din Europa, în frunte cu Mbappe, și foști colegi ai lui Sala au creat un fond în care s-au strâns peste 300 de mii de dolari. Întreaga sumă a fost donată pentru reluarea căutărilor de către o echipă de experți, specializată în astfel de intervenții.

Pentru Nantes, meciul cu Saint Etienne reprezintă o restanță. „Canarii” au căzut pe locul 15 în clasament din cauza formei modeste, iar acum au de înfruntat o formație care luptă pentru podium. Saint Etienne se află pe locul 4.