News

Gestul iresponsabil pentru care adjunctul șefului IPJ Vaslui s-a ales cu dosar penal! Soția sa este infectată cu coronavirus

06.08.2020 | 13:36
Gestul iresponsabil pentru care adjunctul sefului IPJ Vaslui sa ales cu dosar penal Sotia sa este infectata cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Chiar dacă soția a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și internată în spitalul suport din municipiul Bârlad, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui a continuat să se prezinte la locul de muncă.

Pentru fapta sa, comisarul șef Petru Maximiuc (48 de ani) s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și riscă să ajungă în spatele gratiilor. Într-un comunicat dat publicității în cursul acestei zile, instituția anunță că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au demarat deja ancheta în acest caz.

ADVERTISEMENT

Totodată, ofițerului de poliție i s-a solicitat să preia o altă funcție până la finalizarea procesului. A refuzat, însă, preferând să își depună raportul de pensionare. În momentul de față, mai multe cadre ale IPJ sunt testate, ca urmare a anchetei epidemiologice demarate de DSP Vaslui.

Adjunctul șefului IPJ Vaslui s-a prezentat la serviciu, deși soția sa era internată cu COVID-19

Vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Ofiţerului de poliţie i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcţie, iar în urma solicitării, acesta şi-a depus raportul de pensionare”, au informat reprezentanții IPJ Vaslui.

Soția sa, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad, a primit confirmarea că este infectată cu virusul SARS-CoV-2 pe data de 1 august. Deși avea obligația să rămână în izolare la domiciliu, Maximiuc a continuat să îşi desfăşoare activitatea la conducerea IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Gestul iresponsabil l-a lăsat fără funcție pe șeful IPJ Vaslui

Aflând de iresponsabilitatea de care a dat dovadă adjunctul IPJ Vaslui, superiorii i-au solicitat demisia. Ofiţerul Maximiuc a refuzat, însă, preferând să își înainteze raportul de pensionare. Trebuie spus că  pentru gestul său a plătit cu funcția și şeful IPJ Vaslui, comisarul şef Doru Gabriel Panţiru, care a fost mutat la IPJ Iaşi.

În prezent, comanda IPJ Vaslui este asigurată de cel de-al doilea adjunct, comisarul şef Ion Matei, detaşat la IPJ Vaslui în luna februarie a anului curent, de la IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat prin vocea purtătorului său de cuvânt că urmează să-i comunice situaţia exactă comandantului IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: