News

Gestul unor polițiști din Craiova a salvat o bătrână de la moarte. Cum a fost găsită femeia

Cum a fost salvată o bătrână de 72 de ani de la moarte. Doi polițiști din municipiul Craiova au intervenit rapid la fața locului.
25.06.2024 | 19:11
Gestul unor politisti din Craiova a salvat o batrana de la moarte Cum a fost gasita femeia
Doi polițiști din Craiova au salvat o bătrâna de la moarte. Foto IPJ Dolj
ADVERTISEMENT

O bătrână de 72 de ani din municipiul Craiova a fost salvată de la moarte de doi polițiști. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de luni, 24 iunie, chiar pe o bancă din fața blocului unde femeia are domiciliul.

Cum a fost salvată o bătrână de la moarte. Doi polițiști au intervenit

Pensionara, în vârstă de 72 de ani, a fost găsită în timp ce încerca să se spânzure cu o bucată de material textil. Chiar în acel moment, bătrâna a fost văzută de vecini. Deși aceștia au intervenit, femeia nu a vrut să-i asculte, dorind să-și ducă planul la final.

ADVERTISEMENT

Disperați, oamenii au sunat la 112, solicitând ajutorul autorităților. La scurt timp, în zona respectivă au sosit doi polițiști din cadrul Secției 3 Poliție din municipiul Craiova, Marius Dănuț Buzatu și Raul Andrei Nițu.

Din fericire, intervenția rapidă a oamenilor legii a salvat-o pe femeia de 72 de ani. Ea a fost găsită în stare de sufocare, cu materialul textil înnodat în jurul gâtului. Agenții i-au acordat primul ajutor pensionarei, iar ulterior a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate, aici unde se află în continuare.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost transportată la spital

Polițiștii au vorbit cu fiica bătrânei. Motivul tentativei de suicid nu este cunoscut, însă cert este că pensionare este în stare stabilă acum. „Doar intervenţia imediată a colegilor noştri a făcut ca femeia să nu-şi ducă intenţia la bun sfarşit, căci ştim cu toţii că, în astfel de situaţii fiecare secundă contează.

Imediat, cei doi poliţişti au acordat primul ajutor femeii, ulterior aceasta fiind transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a rămas internată. Din discuţiile purtate cu fiicele femeii, bătrânica în prezent este în continuare în spital, însă este într-o stare stabilă”, a transmis IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

De altfel, unul dintre polițiști este la a doua dovadă de empatie. Cu un an în urmă, Raul a fost surprins de un localnic cum ajuta o bătrână să traverseze strada. Fotografia a fost postată în mediul online.

„Raul este deja la a doua dovadă de empatie…o imagine cu tânărul poliţist, postată de un trecător pe reţelele de socializare, a trezit emoţie şi aprecieri, atat în randul nostru cat şi al cetăţenilor. În urmă cu aproximativ un an, colegul nostru a fost surprins de un trecător, în timp ce ajuta o femeie în vârstă, care se deplasa greoi, să traverseze strada, în condiţii de siguranţă, ţinând-o de mână.

ADVERTISEMENT

Îi felicităm pe colegii noştri, Marius şi Raul, pentru intervenţia promptă, mobilizarea imediată într-o situaţie critică, profesionalismul şi empatia de care au dat dovadă!” au adăugat polițiștii.

 

 

ADVERTISEMENT