Fotbal international

Getafe i-a avut în mâini pe Pep Guardiola și Lionel Messi! Cum a ratat echipa din Madrid cele două superachiziții

21.05.2020 | 17:24
Getafe ia avut in maini pe Pep Guardiola si Lionel Messi Cum a ratat echipa din Madrid cele doua superachizitii
ADVERTISEMENT

Micuța echipă din Madrid, Getafe, la care a jucat și românul Gică Craioveanu, a fost foarte aproape de a da o mare lovitură și de imagine și de valoare, pentru că a fost foarte aproape de a-i aduce pe Pep Guardiola și pe Lionel Messi!

Președintele lui Getafe a dezvăluit povestea

Dezvăluirea a fost făcută de președintele clubului Getafe, Angel Torres, care a spus că acest lucru fusese aproape în totalitate pus la punct înainte ca Pep Guardiola să preia banca Barcelonei în 2008 și Lionel Messi să devină un jucător al primei echipe.

ADVERTISEMENT

“Eram în foarte bune relații cu președintele Barcelonei de atunci, Joan Laporta. Acesta mi-a propus să îl iau pe Pep Guardiola ca antrenor și pe un anume tânăr Lionel Messi, că nu o să regret.

S-a opus olandezul Frank Rijkaard

Cum știam că Laporta e un bun cunoscător de fotbal am încercat să fac exact ce mi-a spus el, însă nu am putut să duc la sfârșit operațiunea, deși mă înțelesesem și cu Guardiola și cu Messi pentru împrumut.

ADVERTISEMENT

Cel care mi-a dat tot proiectul peste cap a fost antrenorul catalanilor, olandezul Frank Rijkaard. Mai precis nu avea nici o problemă în privința lui Guardiola, dar la Messi a spus nu nu categoric și chiar dacă Laporta i-a spus că ar fi bine pentru jucător să capete expriență nu și-a schimbat poziția”.

L-a mai vrut pe Guardiola și al doilea an

Și totuși Getafe a mai avut și al doilea an în plan să îl ia pe Guardiola. Danezul Michael Laudrup făcuse minuni cu micuța echipă din Madrid, o dusese în finala Cupei Spaniei și în sferturi in Cupa UEFA și Barca era decisă să îl numească în locul lui Rijkaard.

ADVERTISEMENT

“Laporta nu avea încredere să îi dea echipa pe mână lui Guardiola, pentru că nu avea experiență. Am vorbit cu Beguristain, secretarul lor general pe atunci (acum cu Guardiola la City) și am căzut de acord ca Laudrup să meargă pe Nou Camp și Pep să vină la noi.

Messi a devenit legenda Barcelonei

Nici acum nu știu cum de a ajuns Guardiola antrenor la Barcelona, ce anume l-a determinat pe Laporta să facă această alegere”.

ADVERTISEMENT

Messi a rămas la Barcelona și a devenit cel mai bun jucător din istoria clubului, în schimb Pep Guardiola după ce a câștigat 14 trofee pe Nou Camp a plecat și a promis că va mai reveni doar la final de carieră.

ADVERTISEMENT