Sport

Tot „Ghencea” găzduia ultimul meci direct cu Islanda. În 1997, „tricolorii” defilau pe teren. Show făcut de Hagi. Video

România va juca meciul cu Islanda pe stadionul „Steaua”, joi, 11 noiembrie, ora 21:45. Tot pe arena din Ghencea, „tricolorii” se distrau pe teren împotriva islandezilor, în 1997.
11.11.2021 | 14:15
Tot Ghencea gazduia ultimul meci direct cu Islanda In 1997 tricolorii defilau pe teren Show facut de Hagi Video
ADVERTISEMENT

Ultima confruntare de pe teren propriu împotriva islandezilor a fost în 1997, tot pe „Ghencea”, într-un meci în care România defila pe teren și controla meciul de la un capăt la altul.

Atunci, „tricolorii” conduși în teren de Gică Hagi se luptau pentru un loc la Cupa Mondială din 1998, pe care l-au prins, fiind de altfel ultima participare a României la o Cupă Mondială până în prezent.

ADVERTISEMENT

Tot „Ghencea” găzduia ultimul meci direct cu Islanda disputat în România

„Ghencea” va primi din nou vizita Islandei după o pauză de mai bine de 24 de ani. În luna septembrie a anului 1997, „tricolorii” se distrau cu nordicii, pe care i-au învins, scor 4-0, fiind încurajați din tribune de aproximativ 12.000 de suporteri.

În acel duel, Gică Hagi avea să facă „dubla”, Dan Petrescu înscria și el, iar Costel Gâlcă se alătura pe lista marcatorilor, toți cei trei contribuind decisiv la obținerea unor puncte care ne-au calificat la Cupa Mondială din Franța.

ADVERTISEMENT

Acum, lucrurile s-au schimbat total, Islanda a devenit o echipă națională puternică a Europei, calificându-se recent la EURO 2016, Campionatul Mondial din 2018 și ratând pe final o calificare la EURO 2020, în timp ce România s-a calificat și ea la EURO 2016, însă nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1998.

Și la EURO 2016 diferențele au fost mari între România și Islanda, „tricolorii” obținând o singură remiză și pierzând două meciuri, în timp ce islandezii au trecut de faza grupelor și au eliminat Anglia în optimile de finală ale competiției.

ADVERTISEMENT

Cum arăta echipa României cu Islanda în 1997:

  • România: B. Stelea – A. Doboș, D. Prodan, G. Popescu, D. Petrescu – C. Gâlcă, D. Munteanu, G. Craioveanu, G. Hagi – I. Dumitrescu, A. Ilie

România, favorită în duelul cu Islanda

Deși în ultimii ani, Islanda a fost superioară României, acest lucru s-a văzut și la barajul pentru EURO 2020, acolo unde nordicii ne-au eliminat la Reykjavik, scor 2-1, „tricolorii” pot profita de mai multe probleme ale „vikingilor”.

ADVERTISEMENT

În afară de faptul că naționala Islandei traversează o perioadă de tranziție între vechea generație cu cea nouă, ceea ce s-a întâmplat și în cazul României recent, însă în plus, nordicii au fost loviți de un scandal sexual imens creat la echipa națională.

Din acest motiv, „tricolorii” pot profita de problemele islandezilor cum s-a întâmplat și în partida tur, atunci când elevii lui Mirel Rădoi au câștigat duelul din deplasare, scor 2-0.

Și casele de pariuri o văd favorită clară pe România în duelul cu Islanda, iar o victorie la București ne poate aduce foarte aproape de locul de baraj pentru Campionatul Mondial din 2022, ținând cont că ultimul meci al „tricolorilor” va fi în deplasare cu Liechtenstein.

„E o bucurie reținută, rezultatul ăsta ne dă emoții pentru meciurile viitoare. Mă uit la Niță care zâmbește, dar zâmbește ponderat, pentru că se gândește la următoarele meciuri.

E un moment de bucurie, trebuie gestionat rezultatul și trebuie să fin atenți la următoarele meciuri, pentru că jucăm numai finale de acum înainte”, spunea Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, după victoria de la Reykjavik.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT