Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-ar fi sechestrat, violat și ucis în 2019 pe Luzia Melencu și Alexandra Măceșanu, este în prezent încarcerat și cercetat pentru faptele sale. Fost mecanic auto, Dincă era considerat o persoană retrasă chiar și de cei apropiați, rude sau vecini.
”Îl știu de 35 de ani, ce naiba, dar eu nu cred nici acum că el a făcut asta. Nu cred și basta! Sau cel puțin nu a făcut-o singur. Era el mai ciudat, nu zic, dar să omoare două fete și să nu se știe nici azi sigur dacă el e criminalul mi se pare cel puțin suspect”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Eugen Pătru, vecinul lui Dincă, care are casa chiar lângă curtea criminalului din Caracal.
”El a făcut gardul ăsta de beton și cărămidă, înalt de doi metri, între curțile noastre, pe cheltuiala lui. Mie mi s-a părut ciudat cum să faci un gard așa mare, i-am și zis: `Vecine, dacă vrei să nu mă vezi spune-mi, nu trebuie să ridici ditamai gardul!`, dar el a zis că n-are nimic cu mine”, a dezvăluit vecinul lui Gheorghe Dincă pentru FANATIK.
Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Dincă (66 de ani) fusese serios afectat de moartea tatălui său, care și-a găsit sfârșitul în 1997, chiar în curtea ”casei groazei”, de pe Calea Craiovei nr. 169. Părintele criminalului a ales atunci să se sinucidă, folosind o sârmă fixată de capul unui pat.
Și Daniela Dincă, fata criminalului din Caracal, a dezvăluit că tatăl ei s-a considerat mult timp vinovat de moartea părintelui, pentru că acesta se sinucisese după o ceartă cu el. Supărat pe Gheorghe și pe viață, tatăl criminalului s-a îmbătat și a recurs la gestul extrem.
Mai mult, tot în 1997, și nașul lui Gheorghe Dincă s-a spânzurat, fiind găsit în poziției șezut, lângă un calorifer, îmbrăcat la costum și așezat pe un ziar, așa cum a arătat un raport realizat de un specialist al poliției după apariția cazului Caracal.
”Elementul care i-a provocat un șoc psihologic a fost destul de anodin: așezarea ziarului de către sinucigaș, înainte de a comite gestul autolitic”, se arată în raportul din rechizitoriu privind modul în care a fost afectat Gheorghe Dincă de sinuciderea nașului său.
”Gheorghe Dincă își urmează tiparul său comportamental dual: se remarcă prin muncă susținută, dar și prin reacții violente. Conflictual și excepțional de agresiv (ex: descrie bătaia cruntă aplicată unui albanez), se va angaja în conflicte cu ceilalți muncitori, aspect care îi va îngrozi pe cei desemnați la conducerea lucrărilor de pe șantiere”, notau anchetatorii în raportul lor privind activitatea lui Dincă din Italia, acolo unde fusese ani buni la muncă.
După reîntoarcerea din Italia, Gheorghe Dincă fusese internat de mai multe ori pentru depresie, încercând să scape de gândurile negre care îi dădeau târcoale după sinuciderile petrecute în familie. Paradoxal, bărbatul acuzat în cazul Caracal era o fire credincioasă.
”El se ocupa de locul de veci al familiei, unde probabil va fi și el înmormântat. Mai făcea pomană pentru părinți, mai trecea și aprindea câte o lumânare, flori nu prea aducea, de ce să zic, dar de venit, venea”, a declarat pentru FANATIK un angajat al cimitirului din Caracal unde sunt îngropați părinții lui Gheorghe Dincă.
Și mama lui Gheorghe Dincă, Ana, a murit tot în 1997, la 73 de ani, ca și Vasile, tatăl lui Gheorghe, care s-a sinucis la 78 de ani. Pe crucea familiei Dincă este scris un mesaj plin de greșeli, ”Vă plâng ân veci copii și nepoți”.
Mormântul familiei, ”acoperit” mai nou de crengile unui nuc, este vizitat acum doar de copiii lui Gheorghe Dincă, care au adus câte o coroniță sau au mai aprins candele și lumânări. ”Acum se ocupă băiatul lui, pe el l-am mai văzut, pe fata nu, cel puțin nu în ultima vreme”, a declarat un angajat al cimitirului din Caracal.