News

Gheorghe Dincă, dus din nou la locuința sa. Ce au în plan autoritățile să facă în cazul presupusei crime din Caracal și ce au scos la iveală testele ADN – Live Update

28.07.2019 | 12:40
Gheorghe Dinca dus din nou la locuinta sa Ce au in plan autoritatile sa faca in cazul presupusei crime din Caracal si ce au scos la iveala testele ADN  Live Update

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani dispărută în ziua de 24 iulie, va fi dus din nou la hala dezafectată în care se presupune că a avut loc crima odioasă. Cazul a fost preluat de DIICOT Craiova care urmează să facă noi cercetări în acest caz de omucidere. Totodată, conform unor surse din anchetă, citate de Realitatea TV, testele ADN ar fi scos la iveală faptul că Alexandra a fost în maşina suspectului.

Update, ora 12.38: Avocatul din oficiu al lui Dincă a declarat că sângele găsit în curtea acestuia era de origine animală. “Este o placă ce se vedea și pe imagini și pe care era sânge. Dar specialiștii spun că e de natură animală, dânsul are aici păsări, nutrii. (…) Au încercat (n.r.: procurorii) să afle în mod insistent și a spus de fiecare dată că nu știe, nu sunt urme vizibile”, a declarat avocatul Bogdan Alexandru.

Update, ora 12.00: Conform Digi 24, oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de origine umană, iar probele de păr din mașina suspectului corespund cu ADN-ul Alexandrei. Problema majoră pe care o au anchetatorii este că probele sunt foarte alterate, ceea ce face dificilă o identificare cât mai exactă.

Criminalul din Caracal va ajunge duminică acasă pentru noi cercetări

Gheorghe Dincă este omul momentului în aceste zile. Și nu în sensul bun. Bărbatul este suspectat că a răpit și a ucis cu sânge rece o adolescentă de 15 ani după ce a luat-o cu mașina la ocazie. Alexandra Măceșanu a dispărut miercuri, 24 iulie, iar a doua zi în jurul orei 11 a reușit să sune la 112 de 3 ori. Polițiștii au ajuns astfel la casa suspecului care a fost ridicat, mai multe probe de pe proprietatea sa incriminând-l.

Sâmbătă, suspectul a fost dus la casa sa din Caracal unde timp de 7 ore a fost martor la percheziții. Elena Dincă, soția criminalului a fost și ea prezentă la percheziții, dar nu a vrut să dea nicio declarație la ieșirea din ”casa groazei”. Astăzi, duminică, criminalul urmează să ajungă din nou la hala dezafectată în care a avut loc crima, fapt confirmat de DIICOT.

Criminalul din Caracal se află în arest preventiv timp de 30 de zile
Gheorghe Dincă este suspectul principal în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, fata dispărută în data de 24 iulie. Sursa foto: b1.ro

Scafandrii continuă cercetările pe lac

Echipe de scafandrii din trei județe au fost chemate ieri de autorități pentru a face cercetări în apropiere de casa suspectului, la un lac. Scafandrii nu au găsit urme ale vreunei crime la lacul aflat la circa 5-7 minute de casa criminalului, ci doar resturi de animale. Duminică, scafandrii vor relua cercetările pe lac.

Gheorghe Dincă nu recunoaște nicio faptă și spune că în zilele de miercuri și joi a fost plecat cu mașina în oraș să cumpere lapte bătut, respectiv roșii, iar restul zilei l-a petrecut în curtea casei dezemembrând mai multe mașini vechi. De asemenea, presupusul criminal a avut o explicație și pentru cenușa găsită într-un butoi metalic spunând că a ars niște haine apărându-se de țânțari. Anchetatorii au găsit în curtea suspectului 21 de dinți umani, hainele și bijuteriile Alexandrei Măceșanu și cinci pungi cu carne în congelator.