News

Gheorghe Dincă, lovitură primită din partea judecătorilor. Ce a decis instanța

01.03.2021 | 22:40
Gheorghe Dinca lovitura primita din partea judecatorilor Ce a decis instanta
ADVERTISEMENT

Instanța a respins definitiv cererea lui Gheorghe Dincă de strămutare a dosarului de la Tribunalul Olt la cel din Slatina.

Așadar, Dosarul Caracal va fi judecat pe fond în continuare la Tribunalul Olt, deși Gheorghe Dincă a cerut într-o videoconferință strămutarea dosarului pentru că nu are încredere în magistrați.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Dincă va fi obligat să plătească cheltuielile judiciare și onorariile avocaților desemnați din oficiu, așa cum prevede legea în acest caz.

Gheorghe Dincă a cerut ca procesul să fie strămutat la Slatina

„În baza art. 74 C.p.p. Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petentul Dincă Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Obligă petentul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.03.2021”, se arată în decizia instanței.

Gheorghe Dincă a ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Olt în momentul în care au fost audiați primii martori din dosarul care a zguduit România.

ADVERTISEMENT

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a făcut cerere de recuzare acuzându-i pe judecători că încearcă să acopere anumite lucruri din dosar.

Am solicitat asistență juridică internațională. Să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei, după răpire. Au fost șase apelui de pe telefonul Luizei, în contextul în care Dincă era în altă locație. Ce se face în acest dosar, nu se face justiție”, a explicat avocatul.

ADVERTISEMENT

“Dincă cred că primește niște promisiuni, alteori i se pare că sunt acoperite alte lucruri și este debusolat. I s-a sugerat de către judecătoare să nu dea declarații”, a adăugat femeia.

Bunicul Luizei Melencu susține că Dincă i-a trimis o scrisoare prin care recunoaște că nu a ucis-o pe fată, ci a fost obligat să-și asume acest fapt.

Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (…)

O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele. Sau are şi ea ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar (…) Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgii”, a spus bunicul Luizei Melencu, conform Antena 3.

De asemenea, între familiile celor două fete dispărute și avocații acestora au început să existe tot mai multe tensiuni. Sursa citată anunță că oamenii se ceartă tot mai des și își reproșează diferite lucruri la proces, ajungându-se până la plângeri penale.

ADVERTISEMENT