News

Două mașini și 30 de tone de fier din curtea lui Gheorghe Dincă, vândute la licitație. Câți bani a luat statul de pe urma lor

Două dintre mașinile care i-au aparținut lui Gheorghe Dincă, dar și 30 de tone de fier găsit în curtea casei acestuia au fost scoase la licitație. Statul a încasat mii de lei pe bunurile criminalului de la Caracal.
23.12.2021 | 10:16
Doua masini si 30 de tone de fier din curtea lui Gheorghe Dinca vandute la licitatie Cati bani a luat statul de pe urma lor
Mașinile lui Gheorghe Dincă s-au scos la licitație. Sursă foto: Arhivă. Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La mai bine de doi ani de la cele două cazuri din Caracal, în urma cărora două tinere au dispărut, statul a scos la licitație bunurile ce i-au aparținut lui Gheorghe Dincă, presupul criminal al Alexandrei Măceșeanu și al Luizei Melencu.

Bunurile lui Gheorghe Dincă au fost vândute la licitație

Contrar unei decizii luate de o instață din România, care interzicea ca obiectele care au legătură cu ancheta cazurilor de crimă, ce se află încă în curs de desfățurare, să fie valorificate, autoritățile statului nu au ținut cont și au vândut bunurile celui care este acum după gratii pentru dispariția Alexandrei Măceșeanu și a Luizei Melencu.

ADVERTISEMENT

Conform datelor din dosar, încă de anul trecut, din curtea principalului suspect de la Caracal, despre care se crede că le-a ucis cu sânge rece pe cele două tinere, au fost ridicate aproape 30 de tone de fier, scoase la licitație și vândute.

Ulterior, statul a mai valorificat și două autoturisme care nu se aflau în stare de funcționare, dar care erau pe propritatea unde oamenii legii au pus sechestru pentru desfășurarea anchetei. Astfel s-a încasat de pe urma unei mașini suma de 15.584,55 de lei, bani la care s-a adăugat și valoarea celei de-a doua, 2. 461 de lei.

ADVERTISEMENT

Statul a încasat mii de lei

”Constată că au fost valorificate anticipat aşa cum s-a dispus prin Ordonanţa din 11.11.2019 – Cantitatea de material feros aflată în curtea locuinţei inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv cantitatea faptică de 29.130 kg, conform procesului verbal de predare a bunurilor valorificate şi certificatului de adjudecare pentru bunuri mobile din 27.07.2020

(filele 2 – 9 vol. II dosar fond), incluzând şi autoturism marca Ford înmatriculat OT 02 EBZ, nefuncţional, an de înmatriculare 1998, conform adresei nr. 1645044/20.01.2020 emisă de ANABI (fila 20 vol. I dosar fond), cu suma de 15.584,55 lei depusă în contul IBAN RO38BACX…

ADVERTISEMENT

– Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat OT 05 SGD, serie șasiu ZFA3000005508573, an fabricație 1998, cu suma de 2461 lei, depusă în contul IBAN RO38BACX…, conform procesului verbal de predare a bunurilor valorificate şi certificatului de adjudecare pentru bunuri mobile din 21.12.2020 (fila 24- 29 vol. III dosar fond)”, se arată în dosar, conform Wowbiz.ro.

O parte din averea lui Gheorghe Dincă este sub sechestru

Pe lângă cele deja vândute, alte două mașini aflate în stare de funcționare fuseseră și ele scoase la licitație, dar au rămas sub sechestru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un autoturism marca Renault Megane, cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW serie şasiu VF1KM1, mașină despre care se crede că Dincă le-ar fi răpit pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu, dar și un Fiat Ducato, înmatriculat BH 16 TDR, serie șasiu ZFA2300, an fabricație 1996.

Pentru că familiile victimelor s-a opus licitării celor două mașini, pe motiv că astfel se încearcă mușamalizarea cazului, autoturismele, dar și un cont bancar, suma de 1. 775 de lei pe care polițiștii au ridicat-o din locuința ”monstrului de la Caracal”, casa și curtea de 1.184 mp ale lui Dincă și un teren de lângă locuință, de 463 mp au rămas sub sechestru.

ADVERTISEMENT