News

Gheorghe Flutur, mesaj sincer, legat de guvernarea cu PSD: “Dacă m-ați fi întrebat acum un an, garantam că nu”. Ce s-a schimbat

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, a avut luni un mesaj sincer legat de guvernarea alături de PSD: "dacă m-ați fi întrebat acum un an, garantam că nu.
22.11.2021 | 22:01
Gheorghe Flutur mesaj sincer legat de guvernarea cu PSD Daca mati fi intrebat acum un an garantam ca nu Ce sa schimbat
ADVERTISEMENT

Lista miniștrilor viitorului Guvern a devenit recent publică, putându-se observa mai multe numiri surprinzătoare din partea PNL și PSD.

Vasile Dîncu, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării a detaliat modalitatea în care va fi format noul Guvern și care este stadiul negocierilor referitoare la protocoalele de colaborare dintre partide.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Flutur, despre guvernarea cu PSD “Anul trecut garantam că nu”

“Dacă mă întrebați anul trecut (n. red. despre o guvernare cu PSD) garantam că nu. Dincolo de ambițiile și ideologiile noastre, trebuie să ne dăm seama că trebuie să rezolvăm niște probleme.

Dacă nu vom rezolva, vom spune răspicat că am greșit, dar eu zic că vom rezolva aceste probleme mari care nu au culoare politică.

ADVERTISEMENT

La PNL nu a fost atât de ușor ca la PSD, nici prima decizie nu a fost luată în unanimitate, important este că decizia majoritară a fost în această direcție.

Sigur că ideologic suntem pe baricade total diferite, nu a fost ușor, dar unii dintre noi ne-am uitat mai întâi la realitatea pe care o avem astăzi. O criză politică peste cea sanitară și peste scumpiri nu mai putea să continue.

ADVERTISEMENT

Avem și oameni supărați care spun că nu trebuia să mergem cu PSD, dar votul majoritar ne-a dus în direcția asta.

Singurul argument este ceea ce vom livra și eu deja le-am prezentat programului de guvernare viitorilor miniștri.

ADVERTISEMENT

Noi am invitat toți vice-președinții partidului care sunt responsabili pe domenii de specialitate și au lucrat, efectiv, cu noi, la programul de guvernare.

Sigur, acum cu PSD-ul, am avut acele întâlniri unde s-a discutat pe capitole, mult mai greu. Au ieșit uneori scântei, voci ridicate, dar sinteza programului de guvernare am coordonat-o împreună.

Am avut discuții legate de păstrarea cotei unice, vor fi cote unice și nu vor fi taxe majorate, am reușit să convingem colegii de la PSD că aceasta este soluția pentru a încuraja mediul de afaceri mai departe.

Am discutat mult despre încasări mărite la buget, despre e-facturare și mai multe pârghii pe care le avem în perioada următoare.

Sunt mulțumit că nu mărim taxe și impozite, păstrăm cota unică, creștem investițiile de la 5.5% la 7%, păstrăm cu sfințenie angajamentele europene, sunt niște calendare strânse legate de PNRR”, a declarat Gheorghe Flutur la Digi24.

 

ADVERTISEMENT