News

Gheorghe Flutur, despre refugiații sosiți din Ucraina: „Suntem bucuroși să scăpăm de ei. Să-i ia ăștia care-și pun casele la bătaie”

Liderul PNL, Gheorghe Flutur, a fost filmat duminică în Vama Siret spunând că e bucuros să scape de refugiații sosiți din Ucraina și că aceștia ar trebui să stea în casele puse la dispoziție de voluntari.
13.03.2022 | 23:04
Gheorghe Flutur despre refugiatii sositi din Ucraina Suntem bucurosi sa scapam de ei Sai ia astia caresi pun casele la bataie
Gheorghe Flutur, declarații despre refugiații ucraineni care au sosit la Suceava. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, unul din cei mai importanți lideri PNL, a fost filmat duminică în Vama Siret spunând că e bucuros să scape de refugiații sosiți din Ucraina și că aceștia ar trebui să stea în casele puse la dispoziție de voluntari.

Gheorghe Flutur, bucuros să scape de refugiați

Înregistrarea cu liderul PNL vorbind astfel despre refugiații sosiți din Ucraina cu un reprezentant al ISU a venit la doar câteva ore după ce președintele Iohannis, în cadrul unei convorbiri cu președintele Zelenski, i-a promis acestuia din urmă că România va avea grijă de toți cetățenii ucraineni sosiți în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost filmat duminică în Vama Siret vorbind cu reprezentanții ISU.

„Suntem bucuroși să scăpăm de ei”, a spus Gheorghe Flutur vorbind despre cazarea refugiaților ucraineni care au fugit din calea bombardamentelor armatei ruse și au ajuns în județul Suceava, potrivit unei înregistrări publicate de știrisuceava.net.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL s-a plâns că unii refugiați „au preferințe” cu privire la orașele în care ar dori să fie cazați.

„Unii au preferințe, vor la București, alții la Cluj”, a mai spus Flutur.

Gheorghe Flutur pare apoi să le spună reprezentanților ISU să-i distribuie pe refugiații de război cu prioritate către „ăștia care vor să își pună pensiunile, casele la bătaie”.

ADVERTISEMENT

 

Iohannis promite că România va avea grijă de refugiați

Înregistrarea cu declarațiile lui Gheorghe Flutur au venit la doar câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, căruia i-a promis că România va avea grijă de toți cetățenii ucraineni care vor sosi în țara noastră.

”L-am asigurat pe președintele Zelenski de susținerea totală a României pentru Ucraina, atât bilateral, cât și în cadrul UE. Hub-ul umanitar din Suceava a început deja să livreze primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care vin în România”, a scris duminică președintele Iohannis pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a transmis duminică că, pe teritoriul țării noastre, se află în prezent circa 80.000 de refugiați ucraineni, ceea ce reprezintă circa 20% din totalul celor care au intrat pe teritoriul țării noastre de la începutul războiului. Dintre aceștia, puțin peste 3.700 de ucraineni au cerut azil în țara noastră.

Vineri, Guvernul României a adoptat un act normativ prin care cetățenii români care găzduiesc refugiați ucraineni vor primi o sumă de bani care să acopere o parte din cheltuielile suplimentare.

Ștefan Mandachi se implică și el în criza refugiaților

Cunoscutul om de afaceri Ștefan Mandachi se implică și el în ajutorarea refugiaților ucraineni.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta anunță că la hotelul său din Suceava a cazat gratuit primii patru refugiați: soț, soție, copil, bunica.

”Locurile sunt limitate, nu am fost pregătiți și există multe rezervări prealabile (inclusiv ucraineni). Subliniez, prioritare sunt cazurile de refugiați CU CÂINI și PISICI. Vom construi până luni 30 țarcuri și cuști pentru “câinii refugiați” unde ar intra cam 40-50 animale (dacă nu se mușcă). Asta în primă fază!”

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”