Sport

Gheorghe Hagi a dat startul în ziua 2 la Campionatul Național de șah pentru Copii și Juniori. Ce mutare a făcut “Regele”

Tinerii șahiști care își dispută în aceste zile supremația în competiția de la Eforie Nord au avut o surpriză din partea Federației Române de Șah. Au avut ocazia să îl întâlnească pe Gheorghe Hagi.
13.04.2022 | 17:31
Gheorghe Hagi a dat startul in ziua 2 la Campionatul National de sah pentru Copii si Juniori Ce mutare a facut Regele
Gheorghe Hagi face prima mutare în partida Luciana Gabriela Stan - Ema Obadă, sub privirile Marilor Maeștri Alin Berescu și Ciprian Nanu. Sursă foto: Federația Română de Șah.
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a onorat invitația Federației Române de Șah pentru a face, simbolic, prima mutare în ziua a doua la Campionatul Național pentru Copii și Juniori. Iar pentru toți cei prezenți a fost o ocazie perfectă pentru a obține autografe și pentru a face poze de colecție.

Gheorghe Hagi a făcut prima mutare la Campionatul Național de juniori, în partida Luciana Gabriela Stan – Ema Obadă. “Regele” ales 1. Cf3

După ce a făcut un tur al tuturor celor 44 de mese la care s-a jucat, Gheorghe Hagi a dat startul partidei dintre Luciana Gabriela Stan și Ema Obadă. Cum regele nu poate fi mutat la prima mutare, a ales calul. 1. Cf3 a fost prima mutare a lui Hagi, una dintre cele mai bune variante de start.

ADVERTISEMENT

De altfel, mutarea chiar a fost păstrată de jucătoarea cu piesele albe, care e posibil să îi fi sugerat “Regelui” acea alegere. Cert este că în cele din urmă nu a ajutat-o prea mult. Una dintre favoritele la categoria ei de vârstă, o junioare de top în România, Ema Obadă s-a impus cu piesele negre.

După ce a făcut prima mutare, Gheorghe Hagi s-a întreținut minute bune cu antrenorii loturilor naționale ale României. marii maeștri Ciprian Nanu, cel care pregătește lotul feminin, și Alin Berescu, coordonator al lotului masculin. Dar și cu tânăra Alessia Ciolacu, 18 ani, campioana României la șah clasic la ultimele două ediții!

ADVERTISEMENT

Cei mai buni juniori ai României se duelează la Eforie Nord! Condiții excelente oferite de Federația Română de Șah

Cu o prezență record, Campionatele Naționale pentru juniori adună la start câteva nume de mare perspectivă pentru șahul românesc. Federația Română de Șah a reușit să organizeze perfect evenimentul, iar participanții au parte de cele mai bune condiții la Eforie Nord.

Turneul, care se va încheia pe 19 aprilie, constă într-un total de 9 runde și se joacă în sistem elvețian. Fiecare jucător are 90 de minute pe ceas pentru întreaga partidă, plus o bonificație de 30 de secunde pe mutare, începând cu mutarea 1.

ADVERTISEMENT

Circuitul Grand Prix România, cu fond total de premiere de 100.000 de euro, ia startul pe 30 aprilie! Se va juca șah rapid la Palatul Parlamentului

Federația Română de Șah a lansat pentru 2022 circuitul Grand Prix, care constă în 2 turnee de șah rapid și trei de șah clasic, cu un fond total de premiere de 100.000 de euro. Se anunță cele mai tari competiții organizate în România.

Primul turneu din circuitul Grand Prix va avea loc în weekend-ul 30 aprilie – 1 mai, la Palatul Parlamentului și este o competiție de șah rapid. Vor fi la start cei mai buni jucători din România, dar și câțiva jucători de top ai lumii, care vor fi anunțați în următoarea perioadă de Federația Română de Șah.

ADVERTISEMENT