Sport

Gheorghe Hagi, anunț despre noul stadion din Constanța. Când va putea juca acolo Farul

Gheorghe Hagi e optimist cu privire la construcția noului stadion din Constanța și visează la ziua în care Farul va putea evolua din nou acolo.
06.08.2021 | 17:16
Gheorghe Hagi anunt despre noul stadion din Constanta Cand va putea juca acolo Farul
Gheorghe Hagi, anunț despre noul stadion din Constanța. Când va putea juca acolo Farul
ADVERTISEMENT

Patronul și antrenorul „marinarilor” face un apel de unitate și speră că autoritățile locale să pună umărul la construcția noului stadion din Constanța care va costa nu mai puțin de o sută de milioane de euro.

Hagi a vorbit despre acest subiect în direct la Digi Sport și a dat chiar un termen pentru finalizarea lucrărilor, pricizând totodată că Primăria Constanța nu investește niciun ban în echipa de fotbal.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi speră ca în trei ani Farul să aibă un super stadion: „Trebuie să pedalăm împreună!”

Gheorghe Hagi a oferit noi detalii cu privire la construcția noului stadion din Constanța, care ar putea fi gata peste aproximativ trei ani de zile. Până atunci, Farul va juca în continuare la Ovidiu: „Autoritățile ne pot susține, trebuie să pedalăm împreună și cât mai repede pentru noul stadion. Trebuie să fim toți împreună, să lucrăm, iar în decurs de doi ani, maxim trei ani, stadionul de la Constanța să fie gata”.

Hagi a vrut de asemenea să desființeze varianta conform căreia echipa ar primi bani de la bugetul local, ci sub alte forme: „Primăria ajută Farul, dar nu financiar. Noi putem colabora doar din punct de vedere logistic cu autoritățile, nu ne ajută financiar. Societatea e pe acțiuni, căutăm în continuarea parteneri.

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt primii parteneri, sperăm ca numărul lor să crească, să avem mereu stadionul plin. Sper ca în viitor să vorbim de Farul ca fiind un club mare, privat, bine organizat, cu acționari puternici”, a mai precizat patronul echipei.

Ce spune Compania Națională de Investiții despre noul stadion din Constanța

Compania Națională de Investiții a oferit de asemenea câteva detalii despre noul stadion de la malul mării, fiind vorba de fapt despre un complex sportiv: „În ceea ce privește construirea stadionului > din municipiul Constanța, vă informăm că acest obiectiv de investiții a fost luat în evidența Companiei Naționale de Investiții și se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului Complexuri Sportiv”.

ADVERTISEMENT

Tot CNI va urma să se ocupe și de construcția stadioanelor lui FC Argeș și Dinamo București, care ar putea fi demarate anul viitor, iar piteștenii deja au anunțat semnarea contractului de proiectare.

Ce va cuprinde complexul sportiv de la Constanța

Complexul Sportiv de la Constanța nu cuprinde doar stadionul de fotbal, ci și un teren de rugby (5000 de locuri), o arenă centrală de tenis de 4.500 de locuri, o arenă secundară, precum și alte terenuri și multiple facilități. Astfel, va fi construit și un centru administrativ cu locuri de cazare, spații de pregătire și recuperare pentru sportivi, zonă de promendă și un mic parc.

ADVERTISEMENT

Atât stadionul de fotbal cât și cel de rugby vor avea forma unui vapor, iar conceptul a fost gândit de Biroul de Arhitectură „Igloo” fiind denumit „Portul Interior”, conform fcfarulconstanta.ro și prin vocea lui Decebal Făgădău.

Primii pași deja au fost făcuți după prezentarea studiului de prefezabilitate, care a fost deja aprobat: „Avem alocată suma pentru proiectul de fezabilitate și suntem pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în alte orașe, dar este timpul să se facă și în Constanța un asemenea complex sportiv”, a spus Făgădău.

ADVERTISEMENT