Sport

Gheorghe Hagi, după victoria dramatică a Farului cu CS Mioveni. ”Fotbalul e inspirația care vine de undeva”

Farul Constanța a câștigat dramatic duelul cu nou promovata CS Mioveni. La final Gică Hagi a văzut partea plină a paharului.
26.09.2021 | 18:54
Gheorghe Hagi dupa victoria dramatica a Farului cu CS Mioveni Fotbalul e inspiratia care vine de undeva
ADVERTISEMENT

Primul duel a zilei în etapa a 10-a din Liga 1 Casa Pariurilor a fost câștigat de Farul Constanța cu 2-1. Golul victoriei a fost macat în prelungiri.

Antrenorul dobrogenilor, Gheorghe Hagi, a recunoscut la finalul întâlnirii că echipa lui a avut șansă și a oferit o nouă explicație filosofică a succesului în fotbal.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi: ”Trebuia să terminăm meciul în prima repriză”

Adept al unui fotbal ofensiv, Gică Hagi și-a așezat echipa în așa fel încât să înscrie repede și să închidă meciul, dacă se poate, după primele 45 de minute, conform propriilor declarații.

Farul s-a lovit de o rezistență aprigă din partea nou promovatei CS Mioveni, altfel o echipă pusă pe fapte mari în actualul campionat.

ADVERTISEMENT

Dobrogenii au suferit mult. În minutul 86 oaspeții au egalat pe tabela demarcaj și a fost nevoie de apariția în careu a lui Ciobanu, din minutele adiționale, pentru a direcționa cele 3 puncte către gruparea de la malul mării.

”Prima repriză a fost fantastică pentru noi, cu multe ocazii, a fost și căldură mare, dar trebuia să terminăm meciul în prima repriză. A doua repriză nu am mai jucat așa bine și am dat posibilitatea adversarului să vină în careu și să aibă ocazii.

ADVERTISEMENT

La final, sunt 3 puncte norocoase, dar câteodată așa e fotbalul, e inspirație care vine de undeva. Pe mine nu mă interesează dacă iau un gol-două, important e să dăm mai multe. Chiar dacă și defensiva ne interesează, Important e să dăm”, a declarat Hagi, la finalul partidei.

Gică Hagi, impresionat de propriul jucător

Chiar dacă echipa lui nu a obținut un succes lejer în fața celor de la CS Mioveni, antrenorul ”marinarilor” Gică Hagi a ținut să remarce prestația lui Jefte Betancour.

ADVERTISEMENT

Spaniolul de 28 de ani a deschis scorul în minutul 16, marcând golul cu numărul 8 în acest sezon pentru Farul Constanța. Hagi l-a dorit în mod expres în această vară și, pentru a-și asigura serviciile lui, i-a pus pe masă un salariu de 10.000 de euro lunar.

”Azi a jucat bine Betancor. El e periculos dacă face ce trebuie, e un nouar care are apucături de decar, e combinativ, creează spații, se asociază bine cu colegii”, a analizat Hagi evoluția elevului său.

Fefte Betancour a ajuns în România în vara anului trecut. A semnat cu FC Voluntari și s-a impus imediat. A bifat 29 de meciuri numai în Liga 1 și a marcat 10 goluri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT