Fotbal intern

Gheorghe Hagi, lovitură în afaceri! Dedeman se asociază cu Viitorul Constanţa?! Becali confirmă FANATIK!

Autori: Ionut Neamţu, Silviu Ghering | 19.07.2019 | 18:06
Gheorghe Hagi, lovitură în afaceri! Dedeman se asociază cu Viitorul Constanţa?! Becali confirmă FANATIK!
Gheorghe Hagi, antrenorul echipei FC Viitorul, reactioneaza in timpul meciului de fotbal contra echipei FCSB, din prima etapa a play-off-ului Ligii 1, disputat pe Arena Nationala din Capitala, duminica,

UPDATE, 19 iulie, ora 12.50 Gigi Becali a vorbit în premieră despre implicarea la Viitorul a fraţilor Pavăl, cei care deţin brand-ul Dedeman. Finanţatorul celor de la FCSB a explicat că este foarte posibil ca în viitorul apropiat aceştia să investească în fotbal. “Ăştia de la Dedeman, care sunt oameni deştepţi, văd că e de câştigat din fotbal. Vor veni în fotbal, dacă au siguranţa că vor avea de câştigat”, a fost declaraţia lui Becali. Toate detaliile despre viitorul parteneriat dintre “fraţii Dedeman” şi Gică Hagi le puteţi citi mai jos, aşa cum au fost anunţate în EXCLUSIVITATE de FANATIK.


ŞTIREA INIŢIALĂ. 21 februarie, ora 22.10. Antreprenorii români cu cea mai fulminantă creștere financiară în ultimii ani, frații Pavăl, pregătesc o mutare spectaculoasă în Liga 1 Betano. Magazinele „Dedeman” au „invadat” țara. Frații Dragoş şi Adrian Pavăl au plecat dintr-un sat sucevean și o familie modestă, cu 8 copii, să studieze matematica la Iași și au ajuns să dețină cea mai de succes marcă românească de pe piața internă.

Afacerea lor, pornită în 1992, a crescut și s-a consolidat an de an, cei doi antreprenori au vrut să demonstreze, și au reușit!, că și capitalul românesc poate nu numai supraviețui la limita insolvenței, ci are resurse, în primul rând umane, să se dezvolte și să concureze cu capitalul străin care ar vrea să facă legea în România. Dragoș și Adrian Pavăl sunt un exemplu pentru oamenii de afaceri autohtoni și prin strategia de susținere a marilor, hai să le spunem, fără a depersonaliza pe nimeni, branduri românești din lumea sportului.

Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman
Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman

Gheorghe Hagi, lovitură în afaceri! Dedeman se asociază cu Viitorul Constanţa?!

Sub sloganul „Performanță 100% românească”, frații Pavăl au parteneriate de susținere financiară cu Simona Halep, cu Cristina Neagu, cu Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu federațiile naționale de atletism, de tenis, de rugby, cu Fundația Olimpică Română, cu Fundația Nadia Comăneci, cu naționala de Fed Cup. Au sprijinit financiar Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, BRD Năstase Țiriac Trophy, BRD Open Bucharest, au fost printre sponsorii construirii patinoarului Țiriac – Telekom Arena din Otopeni.

Între atâtea nume mari ale sportului românesc sprijinite financiar de frații Pavăl nu putea lipsi cel mai puternic brand românesc din domeniu, Gheorghe Hagi, cu tot respectul pentru Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ilie Năstase. Dedeman deja are un parteneriat cu Clubul Sportiv Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, dar FANATIK a aflat că între cele două părți sunt discuții avansate de… mult mai mult decât o sponsorizare!

Au planuri mari cu echipa lui Gică Hagi

Concret, frații Pavăl i-au propus lui Gică Hagi să preia cel puțin 49% din acțiunile clubului și să mute echipa de Liga 1 la Bacău! Viitorul Dedeman va avea asigurat un buget de 10 milioane de euro în primul an, de câte 5 milioane în următorii doi ani, urmând ca apoi să se autofinanțeze. Din ce? Din performanțe! Pentru că obiectivele sunt clare: titlul de campioană și participarea în grupele Ligii Campionilor sau, măcar, în grupele Ligii Europa. Gică Hagi ar urma să rămână cu pachetul majoritar de acțiuni și ar putea, în funcție de ce-și dorește, să antreneze în continuare sau să ocupe postul de manager general. „Regele” a afirmat de mai multe ori, chiar recent, în decembrie, că vrea să găsească parteneri puternici pentru a duce la un nivel superior clubul pe care l-a construit de unul singur de la zero începând din 2009.

Bomboana pe tort: stadion nou la Bacău

Frații Pavăl au „supralicitat”, ca să spunem așa, cu un… stadion! Un stadion nou-nouț la Bacău, de 18-20 de mii de locuri. Stadion care se va face indiferent dacă discuțiile cu Gică Hagi se vor finaliza într-o înțelegere sau nu. Pentru că, oricum, cei doi antreprenori de succes vor să investească în fotbalul băcăuan. Conform presei locale, patronii Dedeman ar putea construi noul stadion pe locul „gropii polivalente”, acolo unde Primăria băcăuană voia să ridice o sală a sporturilor.

„Confirm că ne aflăm în discuții avansate privind construirea unui nou stadion de către compania Dedeman. Sunt sigur că proiectul se va concretiza”, a declarat primarul Cosmin Necula pentru „Ziarul de Bacău”. Investiția fraților Pavăl ar fi în jur de 25 de milioane de euro, stadionul fiind o copie a arenei din orașul german Regensburg, care are un număr de locuitori la fel ca Bacăul, în jur de 200.000 de persoane.

Noul stadion din Bacău
Noul stadion din Bacău

Locul 2 în TOP 300 cei mai bogați români

Surpriza din TOP 300 cei mai bogați români în 2018 din revista „Capital”, adică locul 2, cu o avere de 1,2 miliarde de euro, devansați doar de „mogulul” Ion Țiriac (1,8 miliarde de euro) sunt chiar frații Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii celei mai de succes mărci românești, cunoscuta „Dedeman”, companie de bricolaj care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții și amenajări interioare. Cei doi suceveni au început afacerile în 1992, la Bacău, cu un butic de 16 metri pătraţi în care vindeau de la sucuri şi gume de mestecat la unghiere şi papuci de casă. Acum au 49 de magazine uriaşe, întinse pe zeci de hectare, în marile oraşe ale ţării, 10.600 de angajaţi şi sunt lideri detaşați pe segmentul retailerilor de construcţii şi de amenajări. Foarte puţine companii cu capital sută la sută românesc au reuşit să ţină piept multinaţionalelor venite din Occident, să supravieţuiască şi să câştige bătălia. Dedeman este în frunte. Cifra de afaceri a depăşit anul trecut pragul de 1 miliard de euro, profitul net a crescut cu peste 25%, urcând la 158 milioane de euro.

„Eu vând acţiuni, nu vând clubul. Am zis-o de doi, trei ani, nu e nicio noutate. Am dus singur până aici, acum e momentul să aducem parteneri. Ei trebuie să vadă în Viitorul o afacere bună din care să scoată profit. Eşti mult mai bun când faci parte dintr-un grup” – Gică Hagi

  • 1,2 miliarde de euro este averea fraților Dragoş şi Adrian Pavăl
  • 17 milioane de euro a investit Gică Hagi în clubul său de fotbal
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!