Sport

Gheorghe Hagi nu renunță la ideea de a ajunge selecționer. ”Mai am și eu două dorințe. Să antrenez un club mare și echipa națională”

Gică Hagi a debutat în antrenorat pe banca echipei naționale și acolo i-ar plăcea să revină într-o zi. De altfel, ”Regele” a mărturisit că mai are doar două dorințe înainte să se retragă.  
05.04.2022 | 07:21
Gheorghe Hagi nu renunta la ideea de a ajunge selectioner Mai am si eu doua dorinte Sa antrenez un club mare si echipa nationala
Gheorghe Hagi laudă actuala generație de ”tricolori” și cere răbdare pentru a construi o echipă puternică. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost ofertat de FRF înaintea instalării lui Edi Iordănescu pe banca ”tricolorilor”. La începutul acestui an ”Regele” a refuzat oferta, acum mărturisește că încă nu a renunțat la ideea de a fi selecționer.

Gică Hagi: ”Echipa națională trebuie să aibă un obiectiv îndrăzneț”

”Cel mai bun fotbalist român al secolului trecut”, Gică Hagi, nu poate trăi fără sportul care i-a oferit atât de multe în viață. Și totuși, golgheterul all time al echipei naționale mărturisește că mai are două dorințe, până să se simtă cu adevărat împlinit.

ADVERTISEMENT

”Am două dorințe care mi-aș dori să se împlinească. Să antrenez o echipă foarte bună din Europa care are aspirații foarte mari. Iar a doua, să antrenez o echipă națională care să aibă un obiectiv foarte îndrăzneț, acela de a fi cea mai bună.

Mai am și eu doar două dorințe, am și eu o vârstă, să vedem dacă se vor împlini. Dacă eu ajung într-o zi la echipa națională trebuie să aduc unitate, încredere și un singur obiectiv. Fără să mă mai gândesc la alt club”, a spus Gheorghe Hagi, pentru Sport.ro.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an Gheorghe Hagi a fost contactat de oficialii Federației Române de Fotbal pentru a-i propune funcția de selecționer, însă fostul decar al României a refuzat oferta.

Atunci fostul mare fotbalist a lăsat să se înțeleagă că nu a fost mulțumit de modul în care conducătorii FRF-ului priveau dezvoltarea echipei naționale, și nici obiectivele nu se ridicau la așteptările lui.

ADVERTISEMENT

Tot Hagi explica la momentul amintit că a refuzat propunerea FRF pentru a nu apărea discuții în condițiile în care are și calitatea de acționar majoritar la nou înființatul club Farul Constanța, după fuziunea cu Viitorul.

În vârstă de 57 de ani Gheorghe Hagi a antrenat destul de puțin la nivel de echipe de seniori până să se dedice exclusiv dezvoltării propriei academii și a echipei Viitorul Constanța.

ADVERTISEMENT

În 2001 a avut un scurt mandat pe banca echipei naționale, după care a pregătit, tot pentru scurt timp pe Bursaspor. Un sezon la Galatasaray, unul la Poli Timișoara, câteva luni la Steaua și din nou un sezon la Galatasaray.

Din 2014 până în vara anului trecut a antrenat-o doar pe Viitorul Constanța, club la care era și principal investitor, și alături de care a cucerit un titlu, o Cupă și o Supercupă.

  • 124 de meciuri a jucat Gică Hagi în tricoul echipei naționale pentru care a marcat 35 de goluri
ADVERTISEMENT