Fotbal intern

Gheorghe Hagi, previziuni sumbre: „Acest sezon este compromis. Bugetele cluburilor vor scădea cu 50%” + „Zoua și de Nooijer au plecat din România”

20.03.2020 | 18:01
Gheorghe Hagi previziuni sumbre Acest sezon este compromis Bugetele cluburilor vor scadea cu 50  Zoua si de Nooijer au plecat din Romania
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a dezvăluit că fotbalul mondial va fi grav afectat de pandemia de coronavirus. Managerul de la Viitorul susține că bugetele tuturor cluburilor vor scădea cu 50% în perioada următoare, iar actualul sezon este compromis.

„Trebuie să ne gândim la următorul sezon”

Fotbalul românesc, precum și cel din cele mai multe țări ale planetei, este suspendat și afectat din punct de vedere financiar de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a declarat că petrece perioada actuală acasă, realizând planuri pentru sezonul viitor. Patronul și antrenorul de la Viitorul consideră că actualul sezon este compromis, iar pandemia de coronavirus va produce daune imense în bugetele cluburilor de fotbal.

Stau în casă, la București,acum. În această perioadă creionez planul pentru ce urmează, pentru când se va relua fotbalul. Eu zic că trebuie să ne gândim de la noul sezon încolo, acest sezon este compromis.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne gândim ce va fi de acum încolo, este o criză mondială, eu cred că trebuie gândit foarte serios ce vom face. Nu putem ști când se va termina, chiar dacă toată lumea vorbește. În această perioadă de pauză trebuie să reflectăm la tot ceea ce trebuie să facem de la anul încolo, bugete, fotbal, tot.

Eu cred că toate cluburile vor scădea bugetele la 50%, cluburile din toată lumea. Vor fi pierderi uriașe. Toate cluburile vor avea de suferit. Eu încerc să am o viziune, să anticipez anumite lucruri, sper să fiu inspirat”, a declarat Gheorghe Hagi la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Singura parte bună a acestei crize

Gheorghe Hagi a recunoscut că există și o parte bună în această perioadă de criza provocată de coronavirus, petrecerea timpului în familie, alături de copii.

Managerul clubului Viitorul transmite că doi dintre fotbaliștii străini, Jacques Zoua și Bradley de Nooijer, au plecat din România.

ADVERTISEMENT

Toți jucătorii de la Viitorul sunt în pauză, acasă. Doi dintre fotbaliștii străini au plecat, Zoua și de Nooijer, a fost opțiunea lor, este dreptul lor. Știu că este complicat să se întoarcă, dar își asumă.

Ianis este foarte bine, este cu noi acasă. N-am mai stat de mult cu toți așa, acasă, din vară, de după Campionatul Europea, dar atunci au fost doar patru sau cinci zile”, transmite Hagi.

ADVERTISEMENT