Sport

Gheorghe Hagi, rege printre zeii Cupei Mondiale. Topul în care a fost pus pe picior de egalitate cu Pele, Maradona și Messi

Gheorghe Hagi, fostul internațional român, a fost desemnat de pagina oficială a Cupei Mondiale printre cei mai buni decari din istoria competiției.
15.09.2022 | 12:30
Gheorghe Hagi rege printre zeii Cupei Mondiale Topul in care a fost pus pe picior de egalitate cu Pele Maradona si Messi
Gică Hagi, în topul celor mai buni decari din istoria Cupei Mondiale. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, fostul număr 10 al României, a apărut pe contul oficial de Twitter al Cupei Mondiale alături de nume istorice ale fotbalului, precum Maradona, Pele sau Zidane. Fanii sunt puși să aleagă între 16 cei mai emblematici decari, care au jucat în cadrul celei mai titrate competiții din lume.

Gheorghe Hagi, în aceeași categorie cu Messi sau Maradona la Campionatul Mondial

Pe lista realizată de pagina oficială a Cupei Mondiale apar nume ale unor jucători care au scris istorie în fotbalul mondial și care au evoluat ca număr 10 în cadrul competiției care adună cele mai bune naționale de fotbal din lume.

ADVERTISEMENT

Alături de Gheorghe Hagi, care este unul dintre cei mai buni jucători din istoria României, se află nume precum Pele, Diego Maradona, Lionel Messi, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Franceso Totti sau Kaka. Pe lista oficialilor Cupei Mondiale se regăsesc și fotbaliști, care s-au retras mai târziu din fotbal sau care încă se află pe teren: Mesut Ozil, Eden Hazard, Wesley Sneijder sau James Rodriquez.

Topul realizat de oficialii Cupei Mondiale demonstrează, încă o dată, calitatea fotbalistului Gheorghe Hagi, mai ales în anii 90′, când a strălucit în tricoul naționalei României. Tot cu Hagi pe teren, România a obținut ultima calificare la un Campionat Mondial, în 1998, când „tricolorii” învingeau selecționate, precum Anglia și Columbia.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, „fotbalistul de aur” al României

Perioada de glorie a lui Gheorghe Hagi s-a regăsit în timpul anilor 90′, când patronul actual al Farului Constanța, făcea senzație în tricoul României. Cu Hagi pe teren, prima reprezentativă reușea să învingă Uniunea Sovietică și să fie egala Argentinei, ca mai apoi, să învingă Columbia, Statele Unite ale Americii și să elimine Argentina în 1994.

În 1998, România a jucat la ultimul său Campionat Final. Pentru „tricolorii” au urmat 6 ratări consecutive de a ajunge în grupele celei mai titrate competiții din lume.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi o antrenează și finanțează, în prezent, pe Farul Constanța, club la care debuta în urmă cu 40 de ani, la vârsta de 17 ani, 7 luni și 6 zile. Ulterior, fostul fotbalist de la Marea Neagră a evoluat pentru Sportul Studențesc, urmând să îmbrace tricoul Stelei, în 1986, imediat după ce „roș-albaștrii” câștigau Cupa Campionilor.

Gheorghe Hagi și-a început cariera în afară la Real Madrid, care plăteau 4,3 milioane de euro Stelei. A mai jucat pentru Brescia, Barcelona și și-a încheiat cariera la Galatasaray, în 2001. Românul a rămas un jucător memorabil pentru turci. Galatasaray a dorit să-l aducă pe Hagi pe postul de antrenor în vară.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, patronul celei mai productive academii de fotbal din România

În prezent, Gheorghe Hagi gestionează cea mai cunoscută academie din țară, Academia ”Gheorghe Hagi”. Fostul mare fotbalist a format la Academie unii dintre cei mai talentați fotbaliști din România.

Ianis Hagi, Florin Tănase, Florinel Coman sau Răzvan Marin sunt câțiva jucători care au crescut la Academia ”Gheorghe Hagi” și care evoluează pentru naționala României.

ADVERTISEMENT