Sport

Gheorghe Hagi și-a adus un nou om în staff. Un fost „tricolor” a semnat cu Farul

Gheorghe Hagi l-a adus la Farul Constanța pe fostul jucător al „marinarilor”, Alexandru Mățel (32 de ani).
09.09.2022 | 12:47
Gheorghe Hagi sia adus un nou om in staff Un fost tricolor a semnat cu Farul
Gheorghe Hagi a făcut nu mai puțin de 14 transferuri în această vară la Farul Constanța. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Farul Constanța a făcut 14 transferuri în această perioadă de mercato, iar echipa lui Gică Hagi se află pe locul doi în SuperLiga după nouă etape.

Gică Hagi l-a readus la Farul pe Alexandru Mățel

Alexandru Mățel s-a lansat în fotbal la Viitorul Constanța, după ce a activitat la Academia de Fotbal a lui Gică Hagi. Fundașul dreapta a jucat 46 de meciuri în perioada 2005-1000 pentru constănțeni.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 32 de ani, Mățel a revenit la Farul într-o funcție oficială: „Fostul jucător al Farului, Alexandru Mățel, a revenit în cadrul clubului care l-a format! În vârstă de 32 de ani, Alexandru Mățel este născut la Constanța, este un produs al Centrului de Copii și Juniori.

La Farul Constanța, Alexandru Mățel va ocupa, începând de astăzi, funcția de team manager! Mult succes, Alex!”, au anunțat „marinarii” printr-un comunicat de presă”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mățel are în palmares nu mai puțin de șapte trofee. Trei titluri de campion cu Dinamo Zagreb (2015, 2016 și 2018), două Cupe ale Croației (2015 și 2016), 1 Cupă a României cu Astra Giurgiu (2014) și 1 Supercupă a României cu Astra Giurgiu (2015).

Fostul fundaș dreapta are și 17 selecții la echipa națională a României, pentru care a debutat în 2011 cu Victor Pițurcă selecționer, împotriva Luxemburgului.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a făcut nu mai puțin de 14 transferuri în această vară la Farul Constanța

Farul Constanța a adus un număr record de jucători în această perioadă de transferuri. Corinus și Mboko au venit de la Clinceni, Vlad Morar și Gabi Torje de la Dinamo, Robert Ion de la FCSB,  Doukoure și David Kiki de la Tabor Sezana.

Gheorghe Hagi continuă politica repatrierilor și a revitalizării jucătorilor crescuți la Farul sau pe care la un moment dat i-a avut sub comandă.

ADVERTISEMENT

Astfel, Hagi a readus nu mai puțin de șapte jucători care au mai trecut pe la Farul: Alexandru Buzbuchi (Gaz Metan), Romario Benzar (Lecce), Dragoș Nedelcu (FCSB), Mihai Popescu (Hearts), Tudor Băluță (liber), Denis Alibec (liber), Louis Munteanu (Fiorentina).

ADVERTISEMENT