Sport

Lovitură dată de Gică Hagi pe piața transferurilor! Un jucător dorit de FCSB și de CFR Cluj e la un pas să semneze cu Farul. Exclusiv

FANATIK a aflat în exclusivitate că jucătorul lui Gaz Metan Mediaș, Ronaldo Deaconu, e aproape să semneze cu echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța.
22.01.2022 | 11:58
Lovitura data de Gica Hagi pe piata transferurilor Un jucator dorit de FCSB si de CFR Cluj e la un pas sa semneze cu Farul Exclusiv
Ronaldo Deaconu, e aproape să semneze cu Farul Constanța. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu a devenit jucător liber de contract după ce a fost neplătit cinci luni de zile la Gaz Metan Mediaș și a fost nevoit să își vândă mașina.

Din informațiile FANATIK, „călăul” lui Dinamo este foarte aproape să semneze cu Farul Constanța, iar acum sunt stabilite ultimele detalii ale înțelegerii.

ADVERTISEMENT

Farul e foarte aproape să-l transfere pe Ronaldo Deaconu, jucător care a fost dorit de CFR Cluj și FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate că fostul mijlocaș al lui Gaz Metan Mediaș, Ronaldo Deaconu, va evolua sub comanda lu Gheorghe Hagi, idolul copilăriei sale.

„Marinarii” i-au pregătit un contract valabil pe doi ani și jumătate fotbalistului de 24 de ani, evaluat conform transfermarkt la 1.200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Este o adevărată lovitură dată de clubul de la malul mării, dacă ținem cont de faptul că Ronaldo Deaconu a avut evoluții foarte bune în prima parte a campionatului, care l-au adus în atenția primelor două clasate din Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj și FCSB.

În acest sezon, Deaconu a fost cel mai bun jucător al ardelenilor și a reușit să marcheze trei goluri, oferind nu mai puțin de șapte pase decisive în 18 meciuri: „La finalul lunii voi rămâne liber de contract (n.r. 27 ianuarie). Ei aveau un termen să mă plătească mai devreme. Mi-am eșalonat banii pe care îi aveam de primit, deși nu am încredere că voi primi tot, pentru că nu am primit niciun leu până acum”, și-a motivat fotbalistul decizia la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, idolul lui Ronaldo Deaconu: „Când eram mic, îmi doream să fiu ca Hagi”

Ronaldo Deaconu s-a apucat de fotbal după ce l-a văzut pe Gheorghe Hagi, iar tatăl său l-a botezat Ronaldo după fostul mare atacant brazilian, Ronaldo Nazario Da Lima.

De altfel, Ronaldo Deaconu a fost crescut la Academia de Fotbal Viitorul Constanța, iar în 2011 a plecat în Olanda la juniorii lui Feyenoord: „Gheorghe Hagi a fost modelul meu de mic. Am avut noroc să fiu antrenat de domnul Hagi la Viitorul. Și atunci lovea mingea incredibil, ca jucător nu mai zic”, declara Ronaldo Deaconu în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv a intrat de la 1 ianuarie în ultimele șase luni de contract și a putut să rezilieze mult mai ușor înțelegerea cu Gaz Metan Mediaș, deși la finalul anului spera să continue la sibieni: „Din respect pentru Gaz Metan și pentru perioada frumoasă petrecută aici, am decis să renunț la memoriu și să mergem mai departe. Vom continua fără niciun semn de întrebare.

Am vrut să dau și un exemplu în vestiar, să arăt că am încredere în conducere. Sper ca și sponsorii și cei care sunt alături de noi să ne sprijine. Sunt convins că problemele financiare se vor rezolva și cred că noi vom reuși să ne facem treaba și să avem rezultate”.

Ronaldo Deaconu a decis să plece de la Gaz Metan din cauza problemelor financiare

Chiar dacă a renunțat la memoriul intentat, Ronaldo Deaconu a decis în cele din urmă să plece de la Gaz Metan Mediaș din cauza problemelor financiare grave ale clubului care riscă acum retrogradarea.

Echipa lui Ilie Poenaru are și interdicție la transferuri, iar fostul președinte al clubului, Valentin Iordănescu, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că echipa se poate retrage din campionat.

Farul Constanța, aproape să îl transfere și pe Dragoș Nedelcu

FANATIK a aflat în exclusivitate că mijlocașul defensiv împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf este aproape de o revenire în Casa Pariurilor Liga 1 la echipa la care a debutat, Farul Constanța.

Dragoș Nedelcu nu mai intră în vederile antrenorului Christian Preusser, iar jucătorul își dorește să plece sub formă de împrumut pentru a juca mai mult pe poziția lui preferată, aceea de mijlocaș la închidere și nu de stoper.

Hagi a mai dus în această iarnă doi jucători, mijlocașul ofensiv Michel Omoh și pe atacantul lui Dinamo, Robert Moldoveanu, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Gheorghe Hagi a făcut și curățenie în lotul „marinarilor”, în încercarea de a prinde playoff-ul în acest sezon, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că Aurelian Chițu, Alin Dobrosavlevici și Ely Fernandes își vor rezilia contractele cu Farul Constanța.

  • 1.200.000 de euro e cota lui Ronaldo Deaconu
  • 5 luni a fost neplătit mijlocașul ofensiv de 24 de ani la Gaz Metan Mediaș
  • 2 ani și 6 luni este lungimea contractului propusă de Hagi lui Ronaldo Deaconu
  • 11 ani au trecut de când Ronaldo Deaconu se transfera în Olanda de la „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”
ADVERTISEMENT