Fotbal intern

Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, primul interviu la 48 de ore după eliberare: „Vom umple tribuna la meciul cu Dinamo! Anul ăsta trebuie să luăm titlul. Și o să-l luăm!” VIDEO EXCLUSIV

30.01.2020 | 18:33
Gheorghe Mustata liderul Peluzei Nord primul interviu la 48 de ore dupa eliberare Vom umple tribuna la meciul cu Dinamo Anul asta trebuie sa luam titlul Si o sal luam VIDEO EXCLUSIV
Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, primul interviu despre FCSB după eliberare (1)
ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord a roș-albaștrilor, a fost eliberat din închisoare marți, 28 ianuarie. La câteva ore după ce a ieșit, Mustață s-a întâlnit cu „oamenii de arme” din Peluză, au și postat o fotografie împreună, vorbindu-se de întoarcerea fanilor de la Nord la meciurile celor de la FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,47 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici mai multe cote!
ADVERTISEMENT

La circa 48 de ore de la eliberare, FANATIK a discutat cu Gheorghe Mustață despre ceea ce presa anticipa: revenirea Peluzei Nord alături de echipa lui Gigi Becali. În separeul pizzeriei „Athos 2”, Mustață anunță EXCLUSIV pentru site-ul nostru pregătirile pentru derby-ul cu Dinamo de pe 16 februarie și pentru titlul așteptat de roș-albaștri de cinci sezoane!

Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, primul interviu la 48 de ore după eliberare: „Vom umple tribuna la meciul cu Dinamo”

Ce ați făcut prima oară după ce ați fost eliberat?

– Sincer să fiu, am stat cu familia, cu prietenii, cu prietenii mei adevărați, majoritatea fiind din galerie. M-au însoțit acasă, am vorbit…

ADVERTISEMENT

Păi în prima seară, cea de marți, i-ați adunat pe toți, ați povestit, ați postat fotografii…

– În prima seară, ca să se înțeleagă, am fost alături de suporterii care au fost alături de mine tot timpul în toată această perioadă.

ADVERTISEMENT

Și ce ați hotărât?

– A fost o discuție mai mult la nivel de prietenie, să ne strângem să bem un șpriț. Am vorbit și despre revenire, mai ales că este și meciul cu Dinamo. Deocamdată este o hotărâre a noastră, dar mai sunt de pus la punct unele lucruri. Trebuie să discutăm și cu domnul Gigi, după care vom da drumul la treabă.

Nu ați apucat încă să vorbiți cu Gigi Becali?

– Deocamdată, nu, dar am văzut o declarație a sa pentru voi, pentru FANATIK, în care era foarte entuziasmat că suporterii vor veni înapoi. Deci o să discutăm și cu domnul Gigi Becali și o să fie cum a zis el: vom fi mai puternici!

ADVERTISEMENT

Să ne așteptăm să fie plină peluza FCSB-ului la derby-ul cu Dinamo?

– Dacă jucăm pe Național Arena, cu siguranță vom umple tribuna la meciul cu Dinamo. Dacă jucăm în Ștefan cel Mare, acolo avem o problemă cu biletele și nu vom putea fi foarte mulți. Din ce știu, și din ce era înainte, în jur de 400 de bilete primim acolo. Vom merge și vom susține echipa pentru că anul ăsta vreau să luăm campionatul.

„Noi avem prieteni în Peluza Sud, ne-am înțeles bine și poate dă Dumnezeu și vor veni lângă noi”

Meciul cu Dinamo de pe 16 februarie va fi primul la care veți merge?

– Da. Mai avem o ședință, ne punem de acord cu toții ce vom face, iar săptămâna viitoare va fi și un comunicat oficial în acest sens.

Vor veni și suporteri din Peluza Sud sau nu știți încă?

– Deocamdată nu știu. Noi avem mulți prieteni acolo la Sud, noi ne-am înțeles bine cu ei, nu e vorba de cine știe ce conflicte. Ei au luat o hotărâre, le-o respectăm. Poate dă Dumnezeu și vor veni lângă noi, dar acum vorbim doar despre Peluza Nord.

„Îi vom susține pe băieți indiferent de rezultat, să vadă și ei că au o forță în spate”

Ce-a lipsit echipei în toți acești ani în care nu a luat titlul? Doar suporterii?

– Fotbalul în general are nevoie de suporteri. Iar dacă aceștia nu sunt pe stadion, fotbalul nu are nicio valoare. Sper să fim puternici și să putem susține echipa, pentru că, repet, vreau să luăm campionatul anul acesta. Titlul și atât! Nimic altceva. Vom încuraja băieții să joace cu altă mentalitate, să vadă și ei că au o forță în spate. Îi vom susține indiferent de rezultat. Îi vom susține exact cum se făcea înainte să plec eu.

Ați vorbit și cu jucătorii?

– Am discutat cu unii jucători, am fost și la bază la Berceni, erau încântați și ei, mai ales cei care mă cunoșteau. Poate, poate se întorc timpurile acelea cu câteva mii de oameni la noi în peluză și alte zeci de mii în tribună.

V-ați uitat la meciurile FCSB-ului cât timp ați la închisoare?

– Da, la toate.

„Să se termine odată cu problema cu palmaresul, pentru că noi considerăm că Steaua adevărată este FCSB!”

Și ce senzație aveați când vedeați acea peluză goală?

– Asta a fost… Băieții luaseră o decizie împreună cu cei de la Peluza Sud. A fost conflictul acesta referitor la palmares. Sperăm să se termine odată cu problema asta, pentru că noi considerăm că Steaua adevărată este actuala FCSB. Am văzut un sondaj în care peste 50 la sută din fani consideră această echipă Steaua. Dacă 50 și ceva la sută spune așa, nu poate veni unul să spună altfel.

Se poate juca la Buzău în play-off…

– Dacă jucăm acolo, 99 la sută dintre buzonieni sunt steliști adevărați. Iar când ajungem acolo să fim câteva mii la fiecare meci.

Ce credeți despre CSA Steaua?

– Nu vreau să comentez un conflict care… Nu, nu… Odată o să se lămurească și eu sper să se rezolve cu bine. Așa cum văd pe la televizor toate gloriile Stelei, în frunte cu Hagi, care consideră că FCSB este Steaua. Apoi Ilie Dumitrescu, Duckadam care este la noi. Domnul Duckadam a avut întotdeauna cea mai bună reacție, chiar și la voi la FANATIK de mai multe ori. El consideră că în 1986 când a apărat cele patru penalty-uri a făcut-o pentru echipa aceasta. E punctul meu de vedere și al majorității.

gheorghe mustață
Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, primul interviu despre FCSB după eliberare

„De ce să nu jucăm pe Ghencea? Statul a băgat banii acolo, poate să joace oricine!”

Îl cunoașteți pe domnul Talpan?

– Nu vreau să intru în conflictul acesta. Să-l lăsăm la nivel de instanță, pentru că am înțeles că încă se judecă. Deci nu vreau să mai comentez.

Cu Bogdan Vintilă ați vorbit când ați fost la bază, la Berceni?

– Nu am apucat să vorbim, dar îl știu de la Viitorul, nu mai spun de când era fotbalist activ. Dar din ce am văzut, să iei echipa de pe ultimul loc și să o aduci aici, acum să ne batem la titlu, mi se pare ok, nu? Nu cred că acum se mai aduce discuția că se face echipa din spate. Nu cred! Am mai vorbit cu cineva care mi-a spus că el se impune și ia hotărârile și, din fericire, am ajuns unde am ajuns.

Ați apucat să vă vedeți și cu Mihai Stoica?

– Am vorbit doar, pentru că era plecat la Buzău, dar a fost mai mult o discuție privată a noastră.

Credeți că veți ajunge să jucați iarăși pe Ghencea?

– De ce să nu? Am auzit discuția asta că noi nu am avea voie acolo. De ce? Am înțeles că Statul a băgat banii acolo, așa că poate să joace oricine.

Un ultim mesaj pentru suporteri și la ce să se aștepte în zilele următoare…

– Toți cei care au susținut echipa până acum sunt așteptați în continuare alături de noi. Toți trebuie să susținem echipa. Fanii Stelei o să vadă spectacol și sperăm să fie mândri de noi cum erau odată!

  • 7 ani și șase luni de închisoare a fost pedeapsa pe care a primit-o Gheorghe Mustață, pentru complicitate la tentativă de omor calificat, el fiind eliberat pe 28 ianuarie 2020
ADVERTISEMENT