Sport

”Tata Nițu”, finanțatorul din umbră care a participat la ședința de la Dinamo! A sponsorizat cu peste 60.000 de euro clubul. Exclusiv

La şedinţa în care s-a vorbit despre viitorul lui Dinamo a participat şi Gheorghe Niţu. Omul de afaceri finanţează din umbră clubul şi a donat până acum o sumă importantă.
10.12.2021 | 11:41
Tata Nitu finantatorul din umbra care a participat la sedinta de la Dinamo A sponsorizat cu peste 60000 de euro clubul Exclusiv
Finanțatorul din umbră care a participat la ședința de la Dinamo! A sponsorizat cu peste 60.000 de euro clubul. Sursa: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La şedinţa de la Dinamo în care s-a vorbit despre viitorul clubului a participat şi Gheorghe Niţu, un om de afaceri foarte prosper. El este unul dintre sponsorii din umbră ai clubului Dinamo, iar suma totală pe care a donat-o la club nu este deloc de neglijat.

Finanțatorul din umbră care a participat la ședința de la Dinamo! Gheorghe Niţu, om care a făcut avere din agricultură

Omul de afaceri în vârstă de 78 de ani este foarte discret, cu apariţii foarte rare în spaţiul public. Gheorghe Niţu, poreclit de suporterii ”câinilor” ”Tata Nițu”, este un om care şi-a construit averea din agricultură. Încă de pe vremea lui Ceauşescu a fost unul dintre specialiştii domeniului agricol.

ADVERTISEMENT

Înainte de 1989 a condus mai multe judeţe agricole, fiind considerat un profesionist desăvârşit în acest domeniu. După 1990, Gheorghe Niţu a cumpărat zeci de mii de hectare de teren de la Giurgiu la Teleorman pentru a face agricultură.

Gheorghe Niţu
Gheorghe Niţu, unul dintre oamenii din umbră care sponsorizează Dinamo

Gheorghe Niţu, mare dinamovist! Donează sume importante pentru salvarea echipei

Afacerile sale au prosperat, fiind caracterizat de cunoscuţi ca un om foarte harnic, muncitor înăscut. Ba mai mult, chiar şi la această vârstă continuă să meargă pe câmp şi să aibă grijă personal de afacerile sale.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Niţu este şi un mare dinamovist. S-a ataşat de echipa lui Dinamo din 1985-1986, iar de atunci este un mare suporter al echipei. În momentul în care Dinamo a traversat criza financiară fără precedent, Niţu nu a putut sta deoparte şi a început să doneze la echipă.

Totul a început cu un abonament Elite în programul DDB, iar apoi omul de afaceri a continuat să sponsorizeze clubul cu bani mulţi. Ba mai mult, ori de câte ori a fost nevoie de o sumă de câteva mii de euro pentru transferuri sau alte plăţi, Niţu nu a stat pe gânduri şi a dat banii imediat.

ADVERTISEMENT

A sponsorizat cu 60.000 de euro Dinamo până acum

Apropiaţii îl caracterizează ca fiind un tip săritor, sufletist şi mare dinamovist. Din informaţiile FANATIK, până acum, Gheorghe Niţu a virat în conturile clubului peste 60.000 de euro, fără să aştepte nimic în schimb.

Gheorghe Niţu a fost unul dintre oamenii care au participat la şedinţa convocată de Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo. La întâlnire au mai fost: Iuliu Mureşan, Mircea Rednic, Elias Bucurică din partea DDB, dar şi Marian Iuhasz, un alt sponsor din umbră al clubului.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea trebuia şi el să fie prezent, însă, aşa cum FANATIK a anunţat, omul de afaceri nu a mai putut participa. Dat fiind faptul că a fost convocat la o asemenea întâlnire, rolul lui Gheorghe Niţu în supravieţuirea lui Dinamo este important.

Revoluţie la echipă din iarnă! Pleacă 15 jucători

Mai ales în condiţiile în care investitorii nu se înghesuie să investească la club şi pentru a prelua pachetul majoritar de acţiuni. În ciuda ajutorului primit din partea DDB şi a oamenilor de afaceri, situaţia financiară de la Dinamo nu este roz.

În iarnă, lotul de jucători va fi redus la 25 din motive financiare, Mircea Rednic fiind omul care se va ocupa de “curăţenia” de la club. Mai mulţi fotbalişti vor pleca, iar în acest sens, clubul are o clauză de reziliere unilaterală a jucătorilor aduşi după ridicarea interdicţiei la transferuri.

  • 60.000 de euro a investit până acum Gheorghe Niţu la Dinamo 
  • 15 jucători vor pleca de la club în iarnă

 

ADVERTISEMENT