Sport

Gheorghe Şoană a murit! Fostul jurnalist avea 72 de ani

18.09.2018 | 20:01
Gheorghe Soana a murit Fostul jurnalist avea 72 de ani

Gheorghe Şoană a murit marţi, 18 septembrie 2018, la vârsta de 72 de ani. Fostul jurnalist, comentator de radio, locuia în Bucureşti de mai bine de 5 de ani. Alintat “Genu”, fostul comentator s-a născut la Iaşi, pe 11 iunie 1945, şi a decedat la Bucureşti.

Era un mare iubitor al sportului, specialist în rugby, box, scrimă, handbal, karate şi fotbal. A studiat la Iaşi, în cadrul secţiei de “Artilerie şi Rachete”, la Academia de Înalte Studii Militare de Comandă şi Stat Major.

Cine era Gheorghe Şoană

A ieşit la pensie în 1995, iar de atunci a lucrat la Radio România Iaşi, colaborând în acelaşi timp şi la mai multe publicaţii din ţară. Gheorghe Şoană este editorul a două cărţi de sport, “Dan Irimiciuc – Muschetarul de bronz”, apărută în 2002, şi “55 de ani de rugby la Iaşi”, apărută în 2007. Înmormântarea lui Gheorghe Şoană va avea loc joi, 20 septembrie, în Bucureşti, la Cimitirul Ghencea.

A murit Gheorghe Şoană

Vestea încetării din viaţă a fostului jurnalist i-a îndurerat profund pe prietenii acestuia din spaţiul virtual, iar pagina sa de Facebook a fost invadată de mesaje de regret: “Am primit cu îndurerare vestea că Gheorghe Soana a încetat din viaţă. A fost un exemplu de nobleţe, decenţă şi dăruire pentru orice român şi va rămâne mereu în sufletele noastre. M-a onorat cu prietenia dumnealui! Condoleanţe familiei! Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Dacă doriţi să îi aduceţi un ultim omagiu, vă aşteptăm Joi, 20.09.2018 la Capela Cimitirului Militar Ghencea 3 din Str, Drumul Cooperativei nr.109. Vă mulţumim”, a scris unul dintre prietenii fostului om de presă.

“Acum am primit o veste foarte tristă: a dispărut dintre noi colegul Gheorghe Soana. Am lucrat împreună 7 ani la redacția sportivă de la Radio Iași. Am fost împreună la zeci de competiții sportive, am rîs, am muncit, am stat ore în șir pe stadionale din Moldova sau în săli de sport. Presa sportivă a pierdut un prieten și un coleg foarte bine informat. Drum lin”, a scris o fostă colegă a lui Gheorghe Şoană pe pagina acestuia de Facebook, completat de un alt prieten de-al jurnalistului: “Drum lin in înalt și așteptăm comunicări divine de la dvs”.

 

Gheorghe Şoană a murit. Fostul jurnalist pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti
Gheorghe Şoană a murit. Fostul jurnalist era prezent şi la meciurile de fotbal

Gheorghe Şoană a murit la câteva zile distanţă după ce o altă voce cunsocută a sportului românesc a încetat să mai fie auzită. Ivonne Ghiţă, comentatoare la Eurosport, murea joi, 13 septembrie, după o luptă grea cu boala. Aceasta era angajată a postului din 2004, absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării în cadrul Universităţii din Bucureşti, fiind pasionată de patinaj artistic, gimnastică, atletism şi hipsim, sporturile pe care le-a comentat ani de-a rândul la Eurosport. Postul TV l-a mai pierdut în acest an pe Marius Ancuţa, celebrul comentator de snooker, care s-a stins din viaţă pe 17 iulie 2018, la vârsta de doar 50 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală crâncenă.

Gheorghe Şoană a decedat pe 18 septembrie 2018 şi va fi înmormântat joi, 20.09.2018 la Capela Cimitirului Militar Ghencea 3 din Str, Drumul Cooperativei nr.109, acolo unde sunt aşteptaţi toţi cei care l-au cunoscut pe fostul jurnalist.