News

Gheorghe Ştefan, denunţ devastator: Genţi cu bani la PDL şi la sediul de campanie a lui Traian Băsescu

Gheorghe Stefan a declarat într-un denunţ citat de ziare.com că în 2009 a fost contactat de Dorin Cocos, Dinu Pescariu si Claudiu Florica la un hotel detinut de Dorin Cocos, unde era cazat edilul...
15.03.2015 | 12:32
Gheorghe Stefan denunt devastator Genti cu bani la PDL si la sediul de campanie a lui Traian Basescu

Gheorghe Stefan a declarat într-un denunţ citat de ziare.com că în 2009 a fost contactat de Dorin Cocos, Dinu Pescariu si Claudiu Florica la un hotel detinut de Dorin Cocos, unde era cazat edilul în acel moment. “Mi-au spus ca este o oportunitate pentru ca din profit o suma de bani sa poata fi folosita pentru campania PDL. Am fost de acord, mai ales ca la partid ni se sugera in mod special de domnul Vasile Blaga ca “noi” cei veniti din PLD, aripa Stolojan, avem un ministru, respectiv Gabi Sandu si trebuie sa finantam campania electorala a PDL si a presedintelui Basescu. Cei mai influenti din aripa PLD eram eu, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Raluca Turcan si Cristi Boureanu. L-am contactat pe Gabi Sandu si i-am propus sa vina la Eurohotel la o intalnire la care au mai participat Dorin Cocos si Claudiu Florica cred ca si Dinu Pescariu, la care s-a explicat ca exista oportunitatea unui proiect si din profit sa contribuim la campania electorala a PDL”, a susţinut Pinalti.

Gheorghe Stefan a declarat ca el nu a luat niciun leu din presupusa mita din dosarul Microsoft, dar ca este posibil ca mai multe genti cu bani sa fi ajuns la PDL si la sediul de campanie al lui Traian Basescu.

S-ar putea ca aceste genti sa fi ajuns si la PDL (Aleea Modrogan) si la sediul de campanie a lui Basescu, la intrarea in Centrul Vechi. (…) Cred ca lui Dorin Cocos ii este frica sa vorbeasca, el fiind cazut psihic dupa arestarea fiului sau. Cred ca ii este frica sa spuna adevarul, desi eu de nenumarate ori i-am reprosat in arestul Capitalei ca nu spune adevarul si datorita acestui lucru eu sunt in aceasta situatie, dar si el”, a mai spus Gheorghe Stefan.

Traian Băsescu şi-a schimbat de-a lungul ultimelor luni declaraţiile despre banii pentru campaniile sale electorale. Dacă în februarie spunea că el nu ştie cum au fost finanţate acestea, ulterior s-a răzgândit.

“Dacă e adevărat, nu am cunoştinţă de acest lucru pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile. Sunt convins că cei responsabili de gestionarea campaniei vor da răspunsurile adecvate. (…) Nu m-am ocupat niciodată de finanţarea campaniilor mele nici la primărie, nici la prezidenţiale”, spunea Traian Băsescu, în februarie, într-un interviu la postul public de televiziune.

În timp, Traian Băsescu şi-a nuanţat declaraţiile şi nu a exclus posibilitatea să fi fost şi bani negri, deşi a contintuat să susţină că la PDL nu se punea mână pe bani.

“Ce ştiu cu certitudine e că la PDL nu se punea mâna pe bani. Dacă venea cineva la mine şi imi spunea ca vrea să sponsorizeze, i se spunea “Fugi la caserie!”. (…) Mi-ar părea rău ca în campania mea să se fi utilizat bani dubioşi ca provenienţă, dar nu exclud. (…) Eu nu am vorbit cu Blaga cred că de doi ani şi nu aş vrea să credeţi că îl instig … ştiu ce făcea când era şeful meu de campanie, din punctul asta de vedere aveam încredere în el”, a declarat Traian Băsescu, câteva zile mai târziu, într-un interviu pentru B1TV.

Citeste mai mult pe RTV.NET