Sport

Gheorghe Tadici a reacționat după scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brașov: “Este o pată pe imaginea handbalului românesc. Se va analiza pe toate părțile acest caz”. EXCLUSIV

19.11.2019 | 12:57
Gheorghe Tadici a reactionat dupa scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brasov Este o pata pe imaginea handbalului romanesc Se va analiza pe toate partile acest caz EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daria Bucur sunt suspectate de Agenția Națională Antidoping pentru că ar fi folosit o terapie cu laser intravenos și aproape sigur vor fi înlocuite în lotul naționalei de handbal al României pentru Campionatul Mondial din Japonia. Fostul selecționer, Gheorghe Tadici, a reacționat pentru FANATIK după izbucnirea scandalului de dopaj. 

Gheorghe Tadici a reacționat după scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brașov: “O pată pe imaginea handbalului românesc”

Antrenorul lui HC Zalău consideră că imaginea României este șifonată după acest caz, care va fi întors pe toate părțile de acum încolo. Tadici își exprimă îngrijorarea pentru Campionatul Mondial, jucătoarele Coronei fiind greu de înlocuit pe ultima sută de metri:

ADVERTISEMENT

“Acest scandal este o pată pe handbalul românesc. Cei de la Corona Brașov ar trebui să știe că orice terapie care are legătură cu vena este interzisă. Se va analiza pe toate părțile acest caz. Deja a ajuns la nivel internațional, probabil se va ajunge și la IHF. 

“Să vedem cum le înlocuim pe cele trei jucătoare. A expirat termenul pentru lotul final”

Problema este că urmează Campionatul Mondial și vom vedea cum vor putea fi înlocuite jucătoarele pentru că a expirat termenul în care se anunță lotul de 18 jucătoare. Era 1 noiembrie termenul pentru lotul lărgit și 15 noiembrie pentru lotul final. În timpul competiției pot fi înlocuite două jucătoare, dar acum fiind vorba de trei nu știu cum va fi. Probabil se va interveni de la IHF. Este păcat de ceea ce s-a întâmplat, degeaba ne dăm noi cu părerea, vom vedea care vor fi rezultatele anchetei”, a spus Tadici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Gheorghe Tadici a reacționat după scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brașov: "Este o pată pe imaginea handbalului românesc. Se va analiza pe toate părțile acest caz" EXCLUSIV
Gheorghe Tadici a reacționat după scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brașov: “Este o pată pe imaginea handbalului românesc. Se va analiza pe toate părțile acest caz” FOTO: Gheorge Tadici in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si HC Zalau, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat in Sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermenescu din Bucuresti

Tomas Ryde a luat deja primele măsuri în acest caz. Din informațiile FANATIK, suedezul le-a convocat la lot pe Elena Dache, Patricia Vizitiu și Laura Moisă, care ar urma să le înlocuiască pe cele trei handbaliste suspectate că ar fi folosit o terapie cu laser intravenos.