Sport

Gheorghe Tadici, acid la adresa celor de la CSM București după înfrângerea din campionat: “O multinaţională costisitoare!”. Ce spune despre cuplul Burcea-Licu de la naţională. EXCLUSIV

20.01.2020 | 16:42
Gheorghe Tadici acid la adresa celor de la CSM Bucuresti dupa infrangerea din campionat O multinationala costisitoare Ce spune despre cuplul BurceaLicu de la nationala EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a revenit pe primul loc în Liga Naţională de handbal după ce s-a impus pe teren propriu cu 27-24 împotriva lui HC Zalău, în prima etapă din retur. “Tigroaicele” au controlat meciul, însă în final diferenţa a fost destul de mică. Gheorghe Tadici a vorbit după meci cu FANATIK criticând CSM Bucureşti şi a vorbit despre decizia de a avea un cuplu de antrenori la naţionala României. 

Gheorghe Tadici, acid la adresa celor de la CSM București după înfrângerea din campionat: “Acesta este trendul din Românica”

Gheorghe Tadici consideră că cei de la CSM Bucureşti “cumpără” rezultatele, prin transferurile costisitoare din străinătate şi spune că şi-a felicitat elevele la final pentru modul în care au luptat: “Mi-am felicitat jucătoarele pentru cum au jucat împotriva acestei multinaționale foarte costisitoare.

ADVERTISEMENT

E ușor așa când cumperi rezultatele, mă refer prin intermediul unor jucătoare care costă foarte mult și mai ales cele care nu sunt românce. Acesta este trendul în Românica. Mai sunt și alte cluburi cu 4-5 jucătoare.

Asta e situația, până când se va hotărî strategia… Este o problemă dificilă, oamenii trebuie să implementeze o strategie clară și vom vedea ce se va întâmpla în anii următori”, a spus Tadici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostul selecţioner laudă numirea lui Bogdan Burcea şi Robert Licu: “Este un semn de normalitate”

Antrenorul lui HC Zalău consideră un semn de normalitate numirea lui Bogdan Burcea alături de Robert Licu la prima reprezentativă: “Este ceea ce înseamnă normalitate. Dacă se producea mai repede, handbalul nu ieșea atât de șifonat ca imagine. Nu cu locul 12, dar prin maniera clară a înfrângerilor: Spania, Suedia sau Japonia”, a spus Tadici.

Cuplul de selecţioneri a început deja munca la prima reprezentativă, Bogdan Burcea şi Robert Licu stabilind un stagiu de pregătire între 19 şi 22 ianuarie. Tadici este mulţumit de selecţia făcută de noii antrenori şi consideră că este normal ca şi alte jucătoare să primească şanse înainte de turneul preolimpic:

ADVERTISEMENT

“Sunt lucruri bune care s-au întâmplat. E cazul să li se dea și altor jucătoare alte șanse. Selecția aceasta nu este finală, vor mai apărea și alte jucătoare pentru grupa preliminară de la Podgorica și pentru meciurile cu Polonia din preliminarii”, a fost mesajul antrenorului care a câştigat argintul mondial cu România, în 2005.

CSM Bucureşti are patru handbaliste convocate la prima reprezentativă! HC Zalău are trei jucătoare la lot

HC Zalău are trei jucătoare convocate la lot (Kelemen, Severin şi Abed-Kader), în timp ce de la CSM Bucureşti au fost chemate patru handbaliste (Dedu, Neagu, Perianu şi Pintea). Lotul convocat de Bogdan Burcea şi Robert Licu pentru stagiul de pregătire de la Bucureşti din perioada 19-22 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Portari: Yulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Raluca Kelemen (HC Zalău)
Extreme stânga: Elena Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Interi stânga: Cristina Neagu CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău)

  • 67 de ani are Gheorghe Tadici
  • 1 este locul ocupat de CSM Bucureşti în clasament

 

ADVERTISEMENT