Sport

Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal: “De ce ne plângem?! Situaţia nu e dramatică!”. EXCLUSIV

30.11.2019 | 08:00
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal:
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal Nu trebuie să ne plângem atâta. Situaţia nu este dramatică! FOTO: Meciul de handbal feminin dintre Romania si Ucraina, contand pentru Turneul de Calificare la Campionatul Mondial 2018 Tineret, duminica, 25 martie 2018, la Cluj-Napoca.
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de Handbal din Japonia stă să înceapă şi România porneşte la această competiţie cu gândul de a reuşi accederea în grupele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Echipa “tricoloră” este una nu la capacitate maximă, în condiţiile în care Neagu nu este complet refăcută şi cele patru jucătoare de la Corona Braşov (Bazaliu, Laslo, Eliza Buceschi și Daria Bucur)au fost lăsate acasă din cauza scandalului de dopaj. România întâlnește Spania, sâmbătă, de la ora 11.00. 

Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal: “Suntem aproape calificaţi în grupele pentru Jocurile Olimpice”

Fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici, a prefaţat pentru FANATIK turneul final care stă să înceapă: “Va fi un campionat mondial foarte puternic. Sunt multe echipe care se vor lupta pentru trofeu şi la noi poate fi o atmosferă mai relaxată pentru că suntem foarte aproape de grupele pentru Jocurile Olimpice indiferent de rezultatul pe care îl vom avea. 

ADVERTISEMENT

Avem nevoie ca Rusia şi Olanda să fie în primele 7 şi eu cred că ambele vor fi. Aşa, România merge în grupa pentru Olimpiadă datorită locului 4 de la Euro şi cred că şi în rândul Federaţiei, şi al lotului, există o relaxare din acest punct de vedere”, a spus Tadici.

Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal:
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal: “Nu trebuie să ne plângem atâta. Situaţia nu este dramatică!” EXCLUSIV

“11 sau 12 jucătoare au jucat la cel puţin două-trei turnee finale”

Omul care a dus România până în finala Campionatului Mondial din 2005 a declarat că în ciuda absenţelor, echipa arată bine şi niciodată naţionala n-a stat într-o jucătoare:

ADVERTISEMENT

“Este mai greu pentru noi, dar România nu stă într-o handbalistă. Acum nu trebuie să facem caz că nu sunt cele patru de la Corona Braşov. Bianca Bazaliu nici nu a prea jucat, nu mai vorbesc de perioada CSM Bucureşti, când rar intra pe parchet. Şi eu vă spun, nu trebuie să ne plângem atât de mult că situaţia nu este atât de dramatică.

11 sau 12 jucătoare au jucat la cel puţin două-trei turnee finale. Nu mai vorbesc de Pintea, Vizitiu, Neagu, Perianu care au 5-6 turnee finale. Deci avem jucătoare cu experienţă care nu sunt la primul turneu final. Iar în aceste momente echipa se motivează mai bine. Mereu jucătoarele noastre au ştiut să se motiveze în momentele mai grele. Şi niciodată n-am stat într-o handbalistă”, explică Tadici.

Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal:
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal: “Nu trebuie să ne plângem atâta. Situaţia nu este dramatică!” FOTO: Antrenorul Gheorghe Tadici in meciul de handbal feminin dintre HC Zalau si CSM Bucuresti, din cadrul etapei a XI-a a Ligii Nationale – Liga Florilor, disputat in Sala Sporturilor din Zalau,

La medalii este mai greu să ne gândim în acest moment, însă putem face meciuri bune”

Antrenorul lui HC Zalău a declarat că mereu din urmă au venit alte jucătoare care au putut să facă pasul la naţionala României, fiind pregătite foarte bine la junioare şi tineret şi acelaşi lucru se va întâmpla şi acum:

ADVERTISEMENT

“De asta pregătim loturile de junioare, de tineret, ca jucătoarele să poată să ia locul celorlalte. Singurul lucru pe care nu l-am înţeles este de ce a trebuit să aducem unele jucătoare cu câteva ore înainte de a pleca avionul spre Japonia. Din momentul în care a izbucnit acest scandal a trebuit să fie chemate patru jucătoare din prima clipă şi apoi să vadă dacă le iau sau nu”, a declarat Tadici.

Gheorghe Tadici e de părere că România poate să facă o figură frumoasă la acest turneu final, însă în acest moment este greu să ne gândim la medalii: “Dar, chiar şi aşa, România poate face un turneu final bun. La medalii este mai greu să ne gândim în acest moment, însă putem face meciuri bune”, a conchis fostul selecţioner al României.

România debutează la Campionatul Mondial de Handbal sâmbătă, de la ora 11:00, împotriva Spaniei. “Tricolorele” se mai află în grupă cu Muntenegru, Ungaria, Senegal şi Kazahstan. Primele trei echipe se califică în grupele principale.

ADVERTISEMENT
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal:
Gheorghe Tadici analizează pentru FANATIK şansele României la CM de handbal: “Nu trebuie să ne plângem atâta. Situaţia nu este dramatică!” FOTO: Iulia Dumanska si Cristina Neagu in meciul de handbal feminin dintre selectionatele Norvegiei si Romania, contand pentru Grupa D a Campionatului European, disputat la Brest, Franta,
  • 67 de ani are Gheorghe Tadici
  • 2 este locul pe care România l-a ocupat la CM 2005, cu Tadici antrenor

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE