Sport

Gheorghe Tadici are coronavirus. Prima reacție a antrenorului de la HC Zalău

11.10.2020 | 16:45
Gheorghe Tadici are coronavirus Prima reactie a antrenorului de la HC Zalau
ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici are coronavirus. Antrenorul echipei Handbal Club Zalău a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Fostul selecționer al naționalei de handbal și actualul antrenor al echipei de handbal feminin din Zalău și-a făcut test după ce s-a simțit rău zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Tadici, în vârstă de 68 de ani, a fost confirmat în urma testului RT-PCR cu noul coronavirus, deși a crezut că este doar răcit.


UPDATE, 11 octombrie, ora 16:46 / Antrenorul echipei de handbal feminin HC Zalău, Gheorghe Tadici, a oferit, de pe patul de spital, prima reacție după ce s-a infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Astăzi este prima zi în care pot să vorbesc. Au fost câteva zile foarte grele, am fost în perfuzii din 4 în 4 ore. Am primit anticoagulante și tot felul de injecții și antibiotice. Nu ai de unde să știi de unde vine. În plus, am avut și 10 fete bolnave. Vreo 7-8 și-au mai revenit, două încă se mai resimt”, a spus Tadici, conform sport.ro.


Știre inițială, 5 octombrie

Gheorghe Tadici are coronavirus. Antrenorul lui HC Zalău a fost confirmat pozitiv

Fostul selecționer al naționalei de handbal feminin nu a mai participat în cadrul Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, întrunit prin videoconferință, iar Cristina Vărzaru, secretarul general, a confirmat că Tadici are coronavirus.

ADVERTISEMENT

Antrenorul nu a avut o stare medicală foarte bună, iar testul a confirmat infectarea cu noul virus de tip coronavirus.

HC Zalău nu s-a mai antrenat de vinerea trecută, jucătoarele având liber. Campionatul Național urmează să înceapă pe 14 octombrie, iarTadici a fost unul dintre cei vocali antrenori în ultima perioadă în legătură cu deciziile luate de autorități în contextul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Tadici, antrenorul cu care România a avut cea mai bună performanță

Gheorghe Tadici este selecționerul cu care naționala României de handbal feminin a înregistrat cea mai bună performanță din istoria sa, cucerind medalia de argint la ediția din 2005 a Campionatului Mondial, desfășurat în Rusia.

Turneul din 2005 a fost unul aproape perfect pentru tricolore care au câștigat toate meciurile, reușind să se impună în față Ucrainei, Franței, Macedoniei de Nord, Braziliei, Germaniei și Danemarcei în grupe.

În fazele eliminatorii, România a trecut de Ungaria în semifinale, scor 26-24, dar a cedat în fața Rusiei, 28-23, terminând pe locul secund.

La ediția următoare, în 2007, tricolorele au avut din nou un rezultat foarte bun, terminând pe a patra poziție. De data aceasta au eliminat țara-gazdă, Franța, în sferturile de finală după un meci care a avut nevoie de prelungiri, încheiat 34-31.

Semifinala ne-a adus din nou în fața Rusiei care a câștigat categoric cu scorul de 30-20, iar în “finala mică” Germania a învins, la limită, după prelungiri (36-35).

Gheorghe Tadici, rezultate excelente și ca antrenor de club

Cu Oltchim Râmnicu Vâlcea,  Tadici a reușit să câștige Liga Națională in 2007, dar și Cupa Cupelor, o competiție organizată de European Handbal Federation, destinată câștigătoarelor Cupelor naționale. Competiția aveaa să se unească din 2017 cu Cupa EHF.

Oltchim a trecut în dublă manșă de Byasen HB Elite, câștigând cu 30-24 în turul desfășurat în Norvegia și remizând la Râmnicu Vâlcea în retur, 29-29.

ADVERTISEMENT