Sport

Gheorghe Tadici, atac furibund la Alexandru Dedu: “Dinamo a fost maltratată de această decizie”

27.02.2020 | 16:25
Gheorghe Tadici atac furibund la Alexandru Dedu Dinamo a fost maltratata de aceasta decizie
Gheorghe Tadici, atac furibund la Alexandru Dedu: "Dinamo a fost maltratată de această decizie"
ADVERTISEMENT

În handbalul românesc se duce un conflict de proporții între clubul Dinamo, echipă cu performanțe de excepție în Liga Campionilor, și Federația Română de Handbal. Forul condus de Alexandru Dedu a redus numărul jucătorilor extracomunitari, decizie care afectează grav clubul alb-roșu. Pe această temă s-a pronunțat acum și Gheorghe Tadici, fost selecționer.

Gheorghe Tadici îl atacă pe Alexandru Dedu: “Dinamo a fost maltratată de această decizie”

Alexandru Dedu, șeful handbalului românesc, duce un război deschis cu Dinamo. Acesta s-a declanșat după ce FRH a schimbat criteriile de valoare pentru jucătorii străini și a decis astfel ca nicio formație din prima ligă să nu poată avea în lot mai mult de trei sportivi extracomunitari, iar echipa din ”Ștefan cel Mare” are opt.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici, un tehnician de renume al handbalului românesc, a intervenit în acest conflict și a luat partea clubului Dinamo.

Omul care a dus naționala feminină de handbal în finala Mondialului din 2005 spune că Dinamo va fi zdruncinată serios de noua lege FRH.

ADVERTISEMENT

”A fost făcut totul pentru a deruta fix clubul Dinamo. Fiecare jucător se gândește acum mai mult la viața lui decât la meci.

După un rezultat de excepție, cum nu cred că vom mai avea în următorii 10 ani, chiar cei care sunt acolo ca să sprijine cluburile noastre, le blochează.

ADVERTISEMENT

Este revoltător. Dinamo a fost pur și simplu maltratată din punct de vedere psihic. Suntem toți oameni și avem aceleași drepturi. De ce un italian ar fi mai important decât un extracomunitar?!”, a spus Tadici la Radio Sport 1.

Tadici, atac direct la președintele Dedu

Gheorghe Tadici nu se ferește de cuvinte și îl atacă direct pe Alexandru Dedu, despre care spune că ar acționa împotriva handbalului autohton.

ADVERTISEMENT

”Dacă domnul Dedu a fost în urmă cu două săptămâni în Portugalia, înaintea acestui duel, totul e de noaptea minții. Lucrează împotriva handbalului românesc. Dacă lucrurile rămân așa, va dau scris ca și fetele vor lua drumul băieților.

Conducătorii au reușit să ducă 4 din 6 echipe naționale de junioare în liga a doua a handbalului, unde nu am fost niciodată in istorie. Nu pot accepta mașinațiuni precum cea din această săptămână”, a mai spus Tadici la Radio Sport 1.

ADVERTISEMENT
Tags: