Gheorghe Tadici, despre parcursul României la Campionatul European de handbal: “Am ajuns cu noroc în semifinale”

Sergiu Preda    Claudiu Surmei   
în Handbal
15/12/2018, 10:47
Gheorghe Tadici, despre parcursul României la Campionatul European de handbal: “Am ajuns cu noroc în semifinale” GALERIE FOTO
Gheorghe Tadici a vorbit despre parcursul României la Campionatul European de handbal

Fostul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a analizat parcursul tricolorelor la Campionatul European din Franța. Tadici este de părere că fetele noastre au “ajuns cu noroc în semifinale” și explică de ce nu putem pasa rapid, așa cum o fac jucătoarele olandeze.

“Problema este destul de simplu de explicat. E vorba despre ce se întâmplă în instruire, la vârsta timpurie. Ce se joacă la Junioare III, Junioare II, Junioare I. Junioarele devin senioare şi asta e. Cu Rusia am jucat pe un ritm lent de pasare. Am avut nişte intervenţii cu întârziere. Nu o să mă refer la antrenor, el are nişte rezultate. E adevărat, cu nişte jucătore de excepţie. Problema este la noi, în principal la mentalul nostru. N-aş vrea să mai vorbească nimeni despre cât de montaţi sau căzuţi suntem din punct de vedere psihic. Faptul că am ajuns în semifinale şi jucăm pentru locurile 3-4 este un rezultat foarte bun pentru sporturile de echipă din România”, a declarat Gheorghe Tadici pentru Digi Sport.

Gheorghe Tadici crede că România a ajuns cu noroc în semifinale la Europeanul de handbal

“Eu spun, fără să fiu lipsit de modestie, că fetele ţin steagul sus de mulți ani, faţă de lumea a treia sau grupa a doua valorică la băieţi. Vremurile nu se anunţă foarte roz în următoarea perioadă. Mai avem o anumită sevă, cu câteva jucătoare de valoare, dar depinde de noi cum gestionăm. Am avut un joc foarte bun cu Norvegia, dar am ajuns cu şansă în semifinală. În finala mică trebuie să facem greşeli mai puţine şi să avem un angajament total în apărare. Şi să ajutăm portarii, pentru că fac tot ce pot, dar n-au ce să facă în situaţii de unu la unu cu jucătoarele din 1-4”, a mai spus fostul selecționer după Rusia – România 28-22.

Închide ×