Sport

Gheorghe Tadici a prins România – Ungaria 28-27 în autocar: „Am avut emoții doar în prima repriză. Apoi m-au anunțat fetele că e de bine”. EXCLUSIV

06.12.2019 | 14:39
Gheorghe Tadici a prins Romania  Ungaria 2827 in autocar Am avut emotii doar in prima repriza Apoi mau anuntat fetele ca e de bine EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România a reușit o victorie dramatică împotriva Ungariei, reușind să obțină calificarea în grupele principale ale Mondialului din Japonia.

Gheorghe Tadici, antrenorul celor de la Zalău, tocmai se întorcea cu fetele sale din cantonamentul de la Cheile Grădiștei, fiind în autocar pe drumul spre Sibiu.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici: „Am avut emoții doar în prima repriză, apoi m-au anunțat fetele că extremele și Cristina Neagu ne-au scos”

România a bătut Ungaria cu 28-27, după ce la pauză jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen au avut un avans de 6 goluri, 16-10. Fetele noastre au făcut o repriză secundă extraordinară, reușind să marcheze golul victoriei și al calificării prin Cristina Neagu cu 10 secunde înainte de final.

Gheorghe Tadici a fost ținut la curent cu scorul în autocar, el întorcându-se cu echipa din cantonament.

ADVERTISEMENT

Am avut emoții doar în prima repriză, dar când am văzut că am marcat abia în minutul 8 și adversarele s-au dus la 7-1 și au cam menținut diferența, m-am liniștit. Era greu să le întoarcem. Eram pe drum, era blocaj în apropiere de Sibiu, la Veștem, așa că după pauză nu m-am mai uitat la scor”, a declarat Gheorghe Tadici pentru FANATIK.

Tehnicianul Zalăului a povestit și cum s-a trăit repriza secundă în autocarul Zalăului. „Fetele au continuat să urmărească partida și tensiunea a crescut în autocar pe final. Am înțeles că extremele, Seraficeanu și Iuganu, plus Cristina Neagu, care a executat totul fără greșeală, au fost cele care ne-au scos”.

ADVERTISEMENT

Urmează Rusia sau Suedia, meciul fiind duminică la ora 11:00

„E o victorie mare, care a venit la timp. Felicitări, fetelor! Urmează Rusia sau Suedia, o să vedem ce se întâmplă. La cum s-a desfășurat meciul cu Ungaria, cu fetele având acum moralul sus, așteptăm cu încredere”, a mai declarat Gheorghe Tadici.

România s-a calificat în grupele principale ale Mondialului din Japonia, urmând să pornească de la zero puncte, pentru că a pierdut și cu Spania, și cu Muntenegru. Alături de cele trei, în grupa principală s-au mai calificat Rusia, Suedia și Japonia.

ADVERTISEMENT

Naționala condusă de Cristina Neagu va avea primul meci în această fază duminică, 8 decembrie, ora 11:00, împotriva Rusiei sau a Suediei. Vom întâlni Rusia, dacă aceasta nu pierde cu Suedia, sau naționala Suediei.

ADVERTISEMENT