Sport

Gheorghe Tadici salută decizia ministrului Eduard Novak: ”Se termină jaful ordinar din banii publici”

Eduard Novak a luat decizia ca echipele din România să aibă în componență 40% sportivi din țara noastră, iar acest lucru este pe placul lui Gheorghe Tadici.
09.07.2022 | 16:50
Gheorghe Tadici saluta decizia ministrului Eduard Novak Se termina jaful ordinar din banii publici
Eduard Novak a luat decizia ca echipele din România să aibă în componență 40% sportivi din țara noastră, iar acest lucru i-a dat apă la moară lui Gheorghe Tadici să atace din nou CSM București. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Decizia publicată deja în Monitorul Oficial este una controversată, deoarece urmează să intre în vigoare încă din acest sezon. Majoritatea cluburilor își stabiliseră deja strategia și făcuseră transferuri până la momentul acestui anunț care schimbă radical perspectiva.

Gheorghe Tadici, mulțumit de hotărârea lui Novak

Legendarul antrenor de handbal Gheorghe Tadici se poziționează de partea ministrului Sportului în această speță considerând că este o măsură ce va ajuta echipele naționale.

ADVERTISEMENT

”Gata! În sfârșit se termină jaful ordinar din banii publici. Nu este posibil ca patru jucătoare din naționala Franței să stea aici, să aibă salariu, cazare, masă, să beneficizeze de bani publici în România și apoi să plece la echipa națională a lor unde să facă performanță. Iar noi să nu fim în stare să creăm o reprezentativă competitivă.

Ani de zile primari și șefi de consilii județene și-au bătut joc de echipa națională. Salut decizia domnului Novak care are ca scop revitalizarea primei reprezentative indiferent de sport. Propunerile mele, de-a lungul timpului, nu au avut ecoul scontat și mă bucur nespus”, a declarat Tadici, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Tadici vrea plafonarea salariilor din bani publici

Tehnicianul formației HC Zalău își dorește ca Guvernul României să plafoneze salariile plătite din bani publici, fiind de părere că în sportul românesc se dau venituri mult prea mari pentru sportivi care nu merită.

”Este finalul unei epoci de jafuri incredibile. Următorul pas ar trebui să-l facă Guvernul României, care să plafoneze la 2.000-2.500 de euro lunar salariile. Nu-i posibil să ai salariu 8.000, 10.000, 14.000, 18.000 de euro din bani publici.

ADVERTISEMENT

Să fie plafonat la o sumă pentru bani publici, iar din bani privați pui diferența până cât vrei tu. Poți și 50.000 de euro lunar, dar doar 2.000 din bani publici, 48.000 din bani privați. Nu se mai putea continua de o asemenea manieră.

Nu este nicio discriminare! Mulți spun că a fost totul prea rapid din partea ministrului Novak, dar pisica trebuia ruptă definitiv… Nu se mai poate așa ceva!”, a mai spus Gheorghe Tadici.

ADVERTISEMENT

Conform intrucţiunilor ordinului publicat în Monitorul Oficial, nerespectarea acestuia constituie contravenţie şi este pedepsită conform Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nr. 69/2000. Mai exact, este vorba de articolul 88 litera h. Amenda poate fi de milioane de euro.

ADVERTISEMENT